DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

LKA jaunie pētnieki piedāvā raidierakstu “Sinerģija”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Kultūra akadēmija (LKA), gatavojoties šī gada konferenču sērijai "Kultūras Krustpunkti XV", kas norisināsies nedēļas garumā, no 1. līdz 5.novembrim, piedāvā klausītājiem platformā Spotify raidieraksta #LKArunā tematisko sadaļu “Sinerģija” četrās epizodēs. Katrā no četrām epizodēm satiksies pētnieks un mākslinieks, lai apspriestu gadsimtiem senu jautājumu – kādas ir zinātnes un mākslas spējas runāt par un ar pasauli. Par pētniecības un mākslas mijiedarbi, savstarpējām ietekmēm,  dialogu, pētnieku un mākslinieku sadarbību, kopdarbību vai savrupu ceļu iešanu – tas viss un vēl – “Sinerģijas” sarunās.

“Sinerģijas” sarunas būs dzirdamas oktobra piektdienu pēcpusdienās plkst.13.00 LKA Spotify platformā https://ej.uz/LKAraidieraksts. Pirmā epizode klausītājus sasniegs jau 8.oktobrī. Mākslas un pētniecības dialoga iespējas, savienojuma un nošķīruma punktus kopā ar sarunu viesiem meklēs LKA Zinātniskās pētniecības centra (LKA ZPC) zinātniskās asistentes – Una Arbidāne un Nadīna Medne.

Pirmajā sarunā tiksies LKA ZPC zinātniskā asistente, zinātnes doktore (Ph. D.) Līga Vinogradova un runas pedagoģe, LKA docente, teātra un kino aktrise Zane Daudziņa, lai apspriestu  emociju lomu mākslā, iespējamo emociju klasificēšanu un to vai / kā mainījušās kultūras un mākslas radītās / raisītās emocijas
pandēmijas apstākļos.

Una Arbidāne ir LKA Zinātniskās pētniecības centra zinātniskā asistente. Paralēli pētniecībai darbojas LKA Studiju departamentā kā prakses koordinatore, studiju programmu padomes lietvede un Tālākizglītības projektu vadītājas asistente. Una studē LKA un RTU apvienotajā maģistra līmeņa programmā "Radošās industrijas un izaugsmes menedžments". Pētnieciskās intereses saistītas ar kultūras līderību un radošo industriju jomu. 

Nadīna Medne darbojas kā zinātniskā asistente LKA Zinātniskās pētniecības centrā un LKA Valsts pētījuma programmas projektā “Kultūras kapitāls kā resurss Latvijas ilgtspējīgai attīstībai”/ CARD un tāpat kā Una, studē LKA maģistrantūras "Radošās industrijas un izaugsmes menedžments” 1. kursā. Pētnieciskās intereses saistītas ar kultūras piedāvājuma daudzveidību, kultūras patēriņu un līdzdalību, kultūras auditorijas attīstību.

Starptautiskā zinātniskā konference “Kultūras Krustpunkti XV” norisināsies no 1. līdz 5.novembrim. Konferences piecu dienu programma reprezentēs Latvijas Kultūras akadēmijas pētniecisko profilu, kā arī atklās dažādu starpdisciplināru un starp-insitucionālu kultūras un mākslas pētnieku komandu un individuālu pētījumu tematus un galvenos rezultātus, tostarp Kultūras ministrijas Valsts pētījumu programmas “Kultūras kapitāls kā resurss Latvijas ilgtspējīgai attīstībai / CARD” mērķus un pirmā gada rezultātus. “Kultūras Krustpunktu” ietvaros notiks arī Latvijas valsts simtgades programmas izvērtējuma konference ar programmas novērtējuma rezultātu prezentāciju un kultūras sektora pārstāvju vērtējumiem par kultūras dzīves transformācijām Covid-19 laikā.

Konferences plenārsēdē ārvalstu zinātnieki, LKA, Latvijas Mākslas akadēmijas, Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas profesionālās doktorantūras studējošie un kultūras nozares profesionāļi atklās savas refleksijas par mākslā balstītas pētniecības un pētniecībā balstītas mākslas pieredzi, mākslas un pētniecības daudzveidīgas mijiedarbes un sinerģijas izpausmēm, kā arī labās prakses piemērus aktuālajā kultūrtelpā. Konferenci noslēgs tiešsaistes sekciju darbs sešās tematiskajās sekcijās.

Raidieraksts tiek īstenots projekta “Kultūras kapitāls kā resurss Latvijas ilgtspējīgai attīstībai”/CARD (Nr. VPP-KM-LKRVA-2020/1-0003) ietvaros, to finansē Latvijas Republikas Kultūras ministrija valsts pētījumu programmas “Latvijas kultūra – resurss valsts attīstībai" (2020.–2022.) ietvaros. Valsts pētījumu programmu administrē Latvijas Zinātnes padome. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI