DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgā atklātas vairāk nekā 500 jaunas bezmaksas autostāvvietas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Rīgas dome

Rīgas pašvaldība ierīkojusi 547 jaunas bezmaksas autostāvvietas, kas iedzīvotājiem pieejamas Zolitūdē, Imantā un Pļavniekos, tostarp 27 piemērotas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Pļavniekos izveidotas 260 jaunas stāvvietas, tostarp 15 autostāvvietas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Stāvvietu izbūve veikta A. Keldiša ielā, posmā no Ilūkstes ielas līdz Ulbrokas ielai.

Imantā izbūvētas 169 autonovietnes, tajā skaitā deviņas piemērotas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Tās pieejamas Kurzemes prospektā, posmā pie Slokas ielas, kā arī posmā no Bebru ielas līdz Jūrmalas gatvei.

Zolitūdē izveidotas 90 stāvvietas, no tām trīs stāvvietas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Tās atrodas Rostokas ielā, posmā no Zolitūdes līdz Jāņa Endzelīna ielai.

„Pašvaldība bezmaksas autostāvvietas ierīko ne tikai ar mērķi risināt auto novietošanas problēmas mikrorajonos, bet arī tādēļ, lai mazinātu risku iedzīvotāju drošībai, ko rada ar automašīnām pārblīvētie iekšpagalmi,” saka Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks. „Satiksmes departamentam uzdots izvērtēt šādu projektu aktualitāti arī citos Rīgas mikrorajonos.”

Lai ilgtermiņā veicinātu un attīstītu sabalansētu autonovietņu un autostāvvietu attīstību Rīgā kopumā, pašlaik norit Satiksmes departamenta izsludinātā iepirkumu konkursa “Autonovietņu koncepcijas izstrāde” pretendentu iesniegto piedāvājumu vērtēšana. Paredzēts, ka tā definēs arī konkrētus sasniedzamus rezultātus un novērtēšanas sistēmu, kā arī veicinās sabalansētu autonovietņu un autostāvvietu attīstību pilsētas centrā un apkaimēs, tajā skaitā ielu sarkanajās līnijās, atslogojot pilsētas centrālo daļu no autotransporta, uzlabojot pilsētas vides kvalitāti un tās pieejamību iedzīvotājiem, nodrošinot piekļūšanu pie teritorijām un objektiem, kā arī izveidojot vienotu stāvvietu vadības sistēmu automašīnām, elektriskajiem transportlīdzekļiem, velosipēdiem un mikromobilitātes transportlīdzekļiem.

Stāvvietu izveide Zolitūdē, Imantā un Pļavniekos izmaksājusi nepilnus 1,4 miljonus eiro.

Lai risinātu automašīnu novietošanas problēmas mikrorajonos, pilsētas pašvaldība pēdējos gados jau izbūvējusi apmēram 200 bezmaksas autostāvvietas Hipokrāta ielā, Lielvārdes ielā un Malienas ielā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI