DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Ekonomikas ministrs piedalīsies Baltijas – Vācijas digitālajā samitā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs ceturtdien, 7. oktobrī, Minhenē (Vācijā) piedalīsies Baltijas – Vācijas digitālajā samitā, kas ir lielākais biznesa pasākums Baltijas valstīm Vācijā. Samitā piedalīsies Latvijas, Igaunijas un Lietuvas IT nozares eksperti, digitālo risinājumu izstrādātāji, kā arī ekonomikas un politikas nozaru pārstāvji, lai prezentētu valsts sasniegumus, risinājumus un pieredzi tehnoloģiju jomā Vācijas tirgum.

“Latvija bija viena no pirmajām ES valstīm, kas uzsāka gatavošanos 5G ieviešanai, mūsu IT un elektronikas uzņēmumi un to inženieri spēj nodrošināt risinājumus gan apstrādes rūpniecībai, gan bioekonomikas nozarēm. Mūsu uzņēmumiem pieejama augstas klases ekspertīze viedo pārklājumu, industriālo 3D risinājumu un elektronisko sistēmu izstrādē un ražošanā. Mēs esam iesaistīti arī aviācijas un kosmosa tehnoloģiju piegāžu ķēdēs. Latvijā radītie inovatīvie biznesa digitalizācijas risinājumi var  veicināt Latvijas un Vācijas uzņēmēju sadarbību”, norāda ekonomikas ministrs.

Vitenbergs kopā ar Bavārijas  ekonomikas ministru Hubertu Aivangeru (Hubert Aiwanger), Lietuvas ekonomikas un inovācijas ministri Aušrini Armonaiti (Aušrinė Armonaitė) un Igaunijas vēstnieku Vācijā Alaru Streimanu (Alar Streimann) piedalīsies paneļdiskusijā “Baltijas digitālie risinājumi satiekas ar Bavārijas industriju: kā apvienot labāko no divām pasaulēm?”

Digitālajā samitā galvenā uzmanība tiks pievērta mobilitātei, kiberdrošībai, viedajām pilsētām, labās prakses apmaiņai, kā arī dos iespējas biznesa un partnerattiecību veidošanai valsts pārvaldes, kā arī digitālo risinājumu un digitālo pakalpojumu līmeņos. No Latvijas samitā piedalīsies uzņēmumi SWH Sets, TILDE, Squalio un Mobilly. Samitu otro reizi organizē Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kamera (AHK).

Darba vizītes ietvaros Minhenē ekonomikas ministram plānota arī tikšanās ar Bavārijas ekonomikas ministru, uzņēmumu “Atoss Software”, “BMW Group” apmeklējumi, kā arī tikšanās ar “Messe Muenchen” organizatoriem. Vizītē piedalās Latvijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Vācijā V.E. Inga Skujiņa, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Raimonds Lapiņš, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktora vietniece eksporta jautājumos Iveta Strupkāja. Vizīte noslēgsies piektdien, 8. oktobrī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI