DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Edgars Rinkēvičs: Latvija atzinīgi vērtē OECD Globālo attiecību stratēģijas pieņemšanu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 5. oktobrī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Parīzē piedalījās Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Ministru padomes sanāksmē, kas bija veltīta OECD sešdesmitajai gadadienai.

E.Rinkēvičs vērsa klātesošo uzmanību, ka OECD sešdesmitajā gadadienā ir būtiski norādīt organizācijas kopīgās vērtības. “OECD mērķis ir veidot labāku un iekļaujošāku pasauli. Esmu pārliecināts, ka nākamajā desmitgadē turpināsies OECD unikālā loma inovatīvas politikas un uz pierādījumiem balstītas analīzes meklēšanā. Tādēļ esmu gandarīts, ka paziņojumā par OECD jaunajām prioritātēm tiek izvirzīta atvērta un pārredzama tirgus ekonomika, demokrātija, tiesiskums, cilvēktiesības un dzimumu līdztiesība. Šīs prioritātes palīdzēs sasniegt ilgtspējīgas ekonomiskās izaugsmes un nodarbinātības mērķus, vienlaikus aizsargājot mūsu planētu,” sacīja E.Rinkēvičs.

Ministrs arī vērsa uzmanību, ka digitalizācija ir radījusi gan iespējas, gan izaicinājumus. “Latvija ir aktīvi cīnījusies pret dezinformāciju gan starptautiski, gan savā valstī. Mūsu atbilde ir veicināt neatkarīgu plašsaziņas līdzekļu izmantošanu un plašsaziņas līdzekļu lietotprasmes uzlabošanu. Tomēr dezinformācijas apkarošana prasa visu pasaules demokrātiju kopīgus centienus,” pauda ārlietu ministrs.

“Klimata pārmaiņas joprojām ir viena no aktuālākajām politikas problēmām. Ir jāpieliek visas pūles, lai panāktu nulles siltumnīcefekta gāzu emisijas un noturīgu ekonomiku. Latvija atzinīgi vērtē OECD Globālo attiecību stratēģijas pieņemšanu. Sadarbība ar trešajām valstīm ir ārkārtīgi svarīgi, ja OECD standartus paredzēts prognozēt pasaules mērogā. Tomēr sadarbībai ar trešajām valstīm jābalsta uz kopīgām interesēm un jāvadās pēc OECD pamatvērtībām. Vienošanās par jaunu divu pīlāru starptautisko nodokļu reformu liecina, ka tas ir sasniedzams. Mums ir vajadzīgi arī stabili pamatelementi spēcīgai un uz cilvēkiem vērstai ekonomikas izaugsmei. Latvijai šādi pamatelementi ir ieguldījumi cilvēkkapitālā un digitālajā transformācijā. Tikai tā var veicināt brīvu un godīgu tirdzniecību, izstrādāt drošas un ilgtspējīgas tehnoloģijas un stiprināt transatlantisko dialogu,” nobeigumā uzsvēra E.Rinkēvičs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI