DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

VID Nodokļu un muitas policija izņem 834 gramus narkotisko vielu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde uzsākusi kriminālprocesu par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu organizētā grupā.

2021. gada oktobrī VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbinieki kriminālprocesa ietvaros Rīgā veica sankcionētu kratīšanu pie viena no organizētās grupas dalībniekiem. Kratīšanā atrasta un izņemta, iespējams, narkotiskā viela – 21 gab. polimēra materiāla iepakojumi ar 834 gramiem metamfetamīna, kā arī šļirces, digitālie svari, polimēra maisiņi, citu personu apliecinošie dokumenti, mobilie telefoni, datori un datu informācija nesēji, kas tiks analizēti turpmākajā kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas gaitā.

Kopējā izņemtās narkotiskās vielas - metamfetamīna tirgus cena ir aptuveni 12 500 eiro.

Šobrīd persona ir atzīta par aizdomās turēto pēc Krimināllikuma 253.panta 3. daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma sastāva pazīmēm. Personai piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Aizturētā persona jau agrāk ir sodīta par līdzīga rakstura noziedzīgiem nodarījumiem.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 19.pantu neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI