DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība
1
1

No 1.oktobra visas ģimenes ārstu prakses ir iesaistījušās vakcinācijas pret Covid-19 procesā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 1. oktobra visi ģimenes ārsti* ir iesaistījušies vakcinācijas pret Covid-19 procesā. Ģimenes ārstu iesaistei ir divas formas – vakcinācija savās praksēs vai nosūta vakcinēties uz vakcinācijas kabinetiem ārstniecības iestādēs, ar kurām konkrētā ģimenes ārsta prakse sadarbojas.

No 1242 ģimenes ārstu praksēm 776 veic vakcināciju savās praksēs, savukārt 466 nodrošina saviem pacientiem iespēju veikt vakcināciju pret Covid-19 citās ārstniecības iestādēs. Visvairāk ģimenes ārstu praksēs vakcinē Kurzemes, Zemgale un Vidzemes reģionos.

Ja iedzīvotājs tomēr saskaras ar apgrūtinātu Covid-19 vakcinācijas pieejamību konkrētā ģimenes ārsta praksē, Nacionālais veselības dienests (NVD) aicina informēt NVD teritoriālās nodaļas, rakstot e-pastu uz nvd@vmnvd.gov.lv vai zvanot:

  • Rīgā un pierīgā – tālr. 67201282;
  • Zemgalē – tālr. 63027249;
  • Kurzemē – 63323471;
  • Vidzemē – 64772301;
  • Latgalē – 65422236.

Latvijā iedzīvotājiem ir pieejamas visas Eiropas Zāļu aģentūrā apstiprinātās vakcīnas pret Covid-19, vakcinācijas pakalpojumu var saņemt pie ģimenes ārstiem, ārstniecības iestādēs, vakcinācijas punktors tirdzneicības centros un izbraukuma vakcinācijā, savukārt iedzīvotājiem vecumā no 80 gadiem tiek piedāvāta iespēja saņemt vakcīnu mājās.

Vakcinācijas punktu tirdzniecības centros, to darbības dienu grafiks, kā arī vakcīnu saraksts, kas tajos pieejams, atrodams šeit.  Šī tabula tiek atjaunota regulāri, ņemot vērā vakcīnu pieejamību konkrētajos vakcinācijas punktos. Informācija par vakcinācijas iespējām – tālr. 8989.

Atbildes uz iedzīvotāju jautājumiem, par vakcīnām, vakcināciju, tostarp par vakcīnu drošumu, izstrādāšanu, reģistrēšanu, vakcīnas izstrādāšanas ātrumu, informācija par Latvijā pieejamām vakcīnām, potenciālajām blakusparādībām u.c. jautājumiem atrodamas šeit.

* Ģimenes ārstu prakses, kuras ir līgumattiecībās ar NVD un sniedz valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI