DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ministrs Plešs tiekas ar FIFA prezidentu Infantīno

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (A/P!) tiksies ar Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidentu Džanni Infantīno (Gianni Infantino), kurš ieradies Latvijā, lai divu dienu vizītes ietvaros tiktos ar valdības un pašvaldību pārstāvjiem, kā arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) vadību.

Tikšanās laikā ministrs Plešs uzsvērs sporta infrastruktūras nozīmi reģionālās attīstības sekmēšanā un iedzīvotāju dzīves kvalitātes veicināšanā, vēršot uzmanību uz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) līdzdalību atbalstot tādus pašvaldību projektus, kuru mērķis ir veicināt vietējās kopienas pieejamību pakalpojumiem; tostarp fiziskām aktivitātēm, sporta pasākumiem un kvalitatīvai interešu izglītībai.

Ministrs Plešs (A/P!): “Nav šaubu, ka sports ir neatņemama sabiedrības ikdienas dzīves sastāvdaļa, un dažāda mēroga sporta infrastruktūras objekti, – stadioni, manēžas vai sporta laukumi, – sniedz būtisku devumu gan reģionālajai ekonomikai, gan nacionālajai tautsaimniecībai un starptautiskai atpazīstamībai. Tā, piemēram, ar ministrijas atbalstu atjaunotais Jāņa Daliņa stadions Valmierā jau pulcējis prāvu skaitu sporta profesionāļu un entuziastu uz dažāda veida pasākumiem, savukārt Alūksnē uzsākta jauna Izglītības un sporta centra celtniecība, ko arī palīdzam realizēt, lai novada iedzīvotājiem un viesiem būtu iespēja mācīties, trenēties un izklaidēties modernās telpās. Arī citviet darba priekšā vēl daudz, taču, lai veiksmīgāk attīstītu sporta infrastruktūru Latvijas reģionos, citu valstu pieredze un starptautisks atbalsts noder vienmēr!”

Pašvaldībām arī nākamgad tāpat kā šogad būs iespēja pieteikties kādai no VARAM izstrādātajām valsts atbalsta programmām augstas gatavības investīciju projektu realizēšanai, lai īstenotu iedzīvotājiem būtiskus un novada izaugsmei nepieciešamus projektus, tai skaitā projektus, kas saistīti ar sporta būvju celtniecību vai atjaunošanu vai infrastruktūras labiekārtošanu. 

Tāpat pašvaldībām ir iespējas saņemt valsts budžeta aizņēmumu vienam noteiktam prioritāram investīciju projektam, kas atbilst pašvaldības attīstības programmas investīciju plānam, ar maksimālo aizņēmumu summu 400 000 EUR apmērā. Minēto aizdevumu pašvaldībām ir iespējas saņemt arī sporta infrastruktūras projektu īstenošanai.

Līdz šim šādi aizdevumi sporta infrastruktūras projektu īstenošanai piešķirti 11 pašvaldībām par kopējo aizdevumu summu 3,9 milj. EUR apmērā; 2,7 milj. EUR no tiem piešķirti futbola infrastruktūras projektu realizācijai septiņās pašvaldībās.

Turklāt valsts finansējums augstas gatavības pašvaldību investīciju projektiem Covid-19 krīzes pārvarēšanai un ekonomikas atlabšanai, tai skaitā sporta infrastruktūras projektu īstenošanai piešķirts četrām pašvaldībām par kopējo granta summu 8,5 milj. EUR apmērā.

Tikšanās laikā paredzēts pārrunāt arī citus ar nozari saistītus jautājumus, piemēram, digitālo risinājumu izmantošanu sportā un video tiesneša asistenta sistēmas ieviešanas procesu Latvijā.

Kā ziņo Latvijas Futbola federācija, šī būs pirmā reize vēsturē, kad Latvijā viesosies pasaules vadošās futbola organizācijas galva.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI