DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Jaunais mammadaba žurnāls ved bagātīgā rudens ceļojumā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rudens dienas noteikti nav tās, kuras pavadīt dīkā! Dabā ir tik daudz ko redzēt un darīt rudens pilnbriedā, krāsaino lapu laikā! Tāpēc mamamdaba jaunais žurnāls ved zelta rudens baudīšanas ceļos un atklāj Latvijas ūdeņu bagātības.

Necenšoties atņemt Siguldai un Gaujas senlejai rudens karalienes titulu, izcelšanas vērta ir arī Abavas ieleja. Apskates objektu un ainavisku skatu te ir tik daudz, ka pārgājienu vai velo braucienu maršrutus šai apkārtnē var vilkt krustu šķērsu. mammadaba izdzīvotais divu dienu maršruts šai pusē izvedīs skaistā rudens braucienā, apmeklējot interesantus apskates objektus un tverot krāšņus rudens skatus. Starp citu, vai zināt, kādā secībā rudens iekrāso Latvijas reģionus? Un kāpēc secība ir tieši tāda? Arī atbildes uz šiem jautājumiem var rast jaunajā žurnālā.

Rudens ir lieliski piemērots arī samērā jaunam atpūtas veidam dabā – krastošanai jeb pārgājienam gar upi. Ir upes, gar kurām ved ierīkotas takas, bet var izvēlēties arī mežonīgāku – kādu mazu, strauju, piemēram, Pērļupi netālu no Ieriķiem. Jaunajā žurnālā var lasīt vairāk par krastošanu un smelties idejas, gar kurām upēm šoruden doties.

Tikpat aizraujošs un izzinošs piedzīvojums šai rudenī var būt pārgājiens purvā. “Latvijas purvu lielākā vērtība ir to dabiskums. Tādus sūnu purvus kā pie mums var atrast tikai tālāk uz ziemeļiem, bet pārējā Eiropā tie vairs nav sastopami,” tā par purvu bagātību un pārgājieniem purvā šī numura intervijā stāsta to organizētājs un vadītājs Kristaps Kiziks. Pieredzējušais purvu bridējs un pētnieks lauž mītus par purviem un akačiem, kā arī atklāj, kuri ir viņa īpašie purvi.

Vēl jaunajā numurā var lasīt par lašu nārstošanu. Rudenī upes kā zelta krātuves kļūst par lašu nārstu vietām. Lašu nārsta migrācija ir viena no dabas mīklām, ko līdz galam nav izdevies izprast.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI