DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses
1
1

Jaunajā ceturksnī čeku loterijā īpašas balvas par frizieru, skaistumkopšanas un zobārstu pakalpojumu čekiem un rēķiniem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai pievērstu iedzīvotāju uzmanību nozarēm ar īpaši augstu ēnu ekonomikas risku, čeku loterijas ietvaros jau kopš šī gada aprīļa notiek nozaru izlozes. Tas nozīmē, ka VID ik ceturksni izraugās konkrētas nozares, ar kuru attaisnojuma dokumentiem var piedalīties īpašā “nozaru izlozē” un katru mēnesi laimēt trīs naudas balvas 500 eiro vērtībā. Šī gada noslēdzošajam ceturksnim kā īpašās nozares izvēlētas frizieru, skaistumkopšanas pakalpojumu nozare un zobārstu pakalpojumu nozare.

Gada nogale ir svētku laiks, kad svinam valsts svētkus, Ziemassvētku, arī gadumiju. Jo īpaši svētku laikā pievēršam pastiprinātu uzmanību savam ārējam izskatam un, ļoti iespējams, ka biežāk kā citkārt izmantojam frizieru, skaistumkopšanas un arī zobārstu pakalpojumus. Šie ir arī uzņēmējdarbības sektori, kuros nereti novērojami augstāki ēnu ekonomikas riski nekā citos. Tāpēc tieši šīs ir izvēlētas kā tematiskās nozares šī gada ceturtajam ceturksnim.

Tas nozīmē, ka šī gada oktobrī, novembrī un decembrī aicinām iedzīvotājus pievērst īpašu uzmanību tam, vai darījumu apliecinošs dokuments – čeks, kvīts vai rēķins - tiek saņemts pēc friziera apmeklējuma vai skaistumkopšanas procedūras, kā arī pēc zobārsta vizītes. Reģistrējot tieši šo nozaru attaisnojuma dokumentus čeku loterijā, trīs mēnešus būs iespēja laimēt trīs naudas balvas 500 eiro vērtībā.

VID izraudzītās tematiskās nozares publicētas čeku loterijas tīmekļvietnē https://cekuloterija.lv/nozares. Turpat var arī uzzināt, kā pārliecināties par to, vai saņemtais attaisnojuma dokuments atbilst tematiskajam ceturksnim.

Izraugoties tematiskās nozares, tiek ņemta vērā VID rīcībā esošā informācija, piemēram, nedeklarētās darba samaksas īpatsvars, riskanto uzņēmumu īpatsvars nozarē, līdz šim čeku loterijā reģistrēto maksājumu apliecinošos dokumentu skaits u.c. Tiek izvērtēti arī ārējās vides faktori, piemēram, nozaru aktualitāte tematiskā ceturkšņa laikā.

Loterijas dalībniekiem ik mēnesi ir iespēja pretendēt uz 35 naudas balvām 100 eiro vērtībā, trīs laimestiem 5 000 eiro vērtībā un vienu laimestu 10 000 eiro apmērā, bet ik mēnesi trīs naudas balvas 500 eiro vērtībā tiek izlozētas tikai starp nozares čekiem. Katru mēnesi tiek izlozētas ne tikai naudas balvas, bet arī dažādas vērtīgas Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieku sarūpētās balvas.

Čeku loterijā var piedalīties ikviens, reģistrējot tīmekļvietnē www.cekuloterija.lv čeku, kvīti, biļeti vai ar internetbankas starpniecību apmaksātu rēķinu, kas izsniegts par pirkumiem internetā vismaz 5 eiro vērtībāDarījumu apliecinošajam dokumentam ir jābūt izsniegtam par preci vai pakalpojumu, kas saņemts no Latvijā reģistrēta nodokļu maksātāja. Plašāka informācija pieejama tīmekļvietnē www.cekuloterija.lv. Jautājumu vai neskaidrību gadījumā aicinām zvanīt uz tālruņa numuru 67120011 vai rakstīt uz e-pasta adresi: cekuloterija@vid.gov.lv.

Čeku loterijas mērķis ir veicināt godīgu konkurenci un labprātīgu nodokļu saistību izpildi, mudinot pircējus pieprasīt čekus par iegādātajām precēm un saņemtajiem pakalpojumiem, tādējādi veicinot kultūras maiņu sabiedrībā. Čeku loterija Latvijā notiek pirmo reizi, taču citur pasaulē ir visnotaļ izplatīta prakse, kas devusi pozitīvus rezultātus gan attiecībā uz sabiedrības rīcības maiņu, gan ieņēmumiem valsts budžetā. Čeku loteriju organizē VID, informatīvi atbalsta VAS “Latvijas Loto”.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI