DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits tiekas ar Kazahstanas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Timuru Primbetovu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 30. septembrī,  vizītē pie satiksmes ministra Tāļa Linkaita viesojās Kazahstanas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Timurs Primbetovs, lai pārrunātu nākamā gada sākumā plānoto Latvijas Republikas un Kazahstānas Republikas starpvaldību komisijas ekonomiskās, zinātniskās un tehniskās sadarbības jautājumos (Latvijas-Kazahstānas SVK) 8. sēdes organizēšanu un darba kārtības jautājumus. Satiksmes ministrs ir Latvijas-Kazahstāvas SVK Latvijas puses vadītājs.

“Kazahstāna ir nozīmīgs Latvijas tirdzniecības partneris Centrālāzijā, jo īpaši transporta jomā. Neraugoties uz tirdzniecības kritumu pēdējos gados, ko ietekmēja arī Covid-19 pandēmija, saredzam ekonomiskās sadarbības potenciālu, īpaši jomās ar augstu pievienoto vērtību. Uzskatām, ka perspektīvākās sadarbības nozares ir tirdzniecība un investīcijas, transports un loģistika, pārtikas rūpniecība, vides jautājumi un tehnoloģijas,” sarunā teica Tālis Linkaits.

Timurs Primbetovs uzsvēra, ka abām valstīm ir lieliska iespēja attīstīt sadarbību, t.sk. veicināt kravu pārvadājumu apjomus, izmantojot potenciālu un abpusējo ieinteresētību.

Tāpat puses pauda cerību, ka 2022. gada vasaras sezonā izdosies, kā plānots, atsākt COVID-19 pandēmijas ietekmē pārtrauktos aviopārvadājumus Rīga-Almati-Rīga, kurus kopš 2018. gada sekmīgi izpildīja nacionālā aviokompānija “airBaltic”. Vēstnieks norādīja, ka  ir nepieciešams intensificēt sadarbību, lai palielinātu pārvadāto pasažieru skaitu, izstrādājot pievilcīgus tūrisma piedāvājumus.

Ņemot vērā nozīmīgo lomu, ko abu valstu sadarbībā spēlē transporta nozare, lai sagatavotos Latvijas-Kazahstānas SVK sēdei, jau drīzumā Kazahstānas pilsētā Almati plānots organizēt Latvijas-Kazahstānas SVK Transporta darba grupas kārtējo sēdi. Tajā plānots nozares ekspertu līmenī pārrunāt aktuālos sadarbības jautājumus un vienoties par nepieciešamo rīcību sadarbības potenciāla maksimālai izmantošanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI