DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

LVM vecākais vides eksperts atgriež savvaļā auto sadursmē cietušu mazo ērgli

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rudenī dažādu sugu zvēri kļūst aktīvāki – tie intensīvi meklē piemērotas barības ieguves vietas, lai uzkrātu barības rezerves organismā ziemas periodam.

Daudzi no zvēriem, jo īpaši neuzmanīgie jaunie dzīvnieki, barības meklējumos šķērso ceļus un iet bojā sadursmēs ar automašīnām. Savukārt beigtie zvēri uz autoceļiem pievilina dažādu sugu putnus, kas barojas ar beigtiem dzīvniekiem un nereti paši kļūst par sadursmju upuriem.

Tā nesen sadursmēs ar automašīnām cieta divi pieauguši mazie ērgļi, kas tika nogādāti AS “Latvijas valsts meži” (LVM) vecākā vides eksperta īpašumā izveidotajā savvaļas putnu rehabilitācijas stacijā.

“Šis 2018. gadā gredzenotais mazais ērglis, kurš vēl nav līdz galam pieaudzis, aptuveni pirms divām nedēļām tika atrasts smagi cietis sadursmē ar automašīnām pie Lejasciema, ceļa malā. Šo divu nedēļu laikā putns ir izveseļojies un tika palaists savvaļā,” stāsta LVM vecākais vides eksperts Uģis Bergmanis.

Putnu rehabilitācijas stacija tika uzbūvēta par pašmāju un citu valstu ziedotāju līdzekļiem 2014. gadā. Stacijā spēkus ir atguvuši klinšu, jūras un mazie ērgļi, zivjērglis, vistu vanagi, peļu klijāni, meža pūces un melnie stārķi. Paldies visiem stacijas izveides atbalstītājiem un tiem, kuri atraduši putnus un pat tiem ziņojuši!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI