DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

No 1. oktobra atsāks darbu Aizkraukles autoosta; kopumā Autoostu reģistrā būs reģistrētas 35 autoostas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Autotransporta direkcija, apsekojot Aizkraukles autoostu, pārliecinājās, ka tā nodrošina visus  autoostā sniedzamos pakalpojumus, tai skaitā arī biļešu tirdzniecību, tāpēc no  2021. gada 1. oktobra tā tiks iekļauta Autoostu reģistrā. Tādējādi no 1. oktobra Autoostu reģistrā būs reģistrētas 35 autoostas.

Aizkraukles autoosta atrodas Gaismas ielā 12, Aizkrauklē. Tai ir piešķirta trešā kategorija, un tas nozīmē, ka autoostai obligāti jānodrošina šādi pakalpojumi: biļešu tirdzniecība; jābūt iespējai izmantot pasažieru platformas; informācijai par autobusu kustības sarakstiem, platformu, no kuras atiet un pie kuras pienāk autobuss, autobusa pienākšanas un atiešanas laiku un tā atbilstību kustības sarakstam jābūt pasažieriem ērti pieejamai; jānodrošina iespēja izmantot labierīcības un jāaprīko vieta maza bērna aprūpei; jānodrošina iespēja izmantot ar sēdvietām aprīkotu apsildāmu uzgaidāmo telpu, kas pieejama līdz pēdējā reisa uzsākšanai.

2019. gadā stājās spēkā Autoostu noteikumi, kuru mērķis ir uzlabot autoostās pieejamo pakalpojumu klāstu un samazināt kopējās izmaksas. Visas autoostas tiek reģistrētas un iedalītas četrās kategorijās atkarībā no apkalpoto reisu skaita gadā un vidējā pasažieru skaita mēnesī. Katrai kategorijai jānodrošina konkrēts pakalpojuma klāsts.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI