DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. septembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

TM: Noziedzības novēršanas padome lems par līdzekļu piešķiršanu finanšu un ekonomisko noziegumu apkarošanai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 30. septembrī, Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa vadībā notiks Noziedzības novēršanas padomes sēde, kurā plānots izskatīt jautājumu par Tieslietu ministrijas pamatbudžeta programmas "Noziedzīgi iegūtu līdzekļu konfiskācijas fonds" kontā pieejamo finanšu līdzekļu sadali pasākumiem finanšu un ekonomisko noziegumu apkarošanai un atbalsta sniegšanai noziedzīgos nodarījumos cietušajiem. Tāpat tiks skatīts ziņojums par Noziedzības novēršanas padomes 2020. gadā 7. janvāra sēdē atbalstītajiem pasākumiem piešķirtā finansējuma izlietojumu.

Noziedzības novēršanas padomes sēdē plānots lemt par atbalstāmajiem pasākumiem finanšu līdzekļu izlietošanā no konfiskācijas fonda 2 391 149 euro apmērā dažādu valsts institūciju pasākumu īstenošanai, kas vērsti uz finanšu un ekonomisko noziegumu apkarošanu. Piemēram, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja izmeklēšanas darbību iespēju paplašināšanai un Finanšu ministrijai operatīvo pasākumu un speciālās izmeklēšanas darbību kapacitātes, kvalitātes palielināšanai un stiprināšanai.

Tāpat sēdē tiks izskatīts 2020. gada 7. janvārī piešķirto līdzekļu 1 580 372 euro apmērā izlietojuma pārskats.

Sēdē plānots apstiprināt arī ziņojumu Nacionālās drošības padomei par Noziedzības novēršanas padomes paveikto un plānotajiem pasākumiem, kā arī izskatīt Valsts kontroles jautājumu par atlīdzības paaugstināšanu iekšlietu sistēmas iestāžu amatpersonām ar speciālo dienesta pakāpi.

Papildu informācija

2018. gada 1. janvārī spēkā stājās Ministru kabineta noteikumi Nr. 769 "Tieslietu ministrijas pamatbudžeta programmas "Noziedzīgi iegūtu līdzekļu konfiskācijas fonds" finanšu līdzekļu izmantošanas kārtība", kas noteic, ka pusi no valsts budžetā ieskaitītajiem konfiscētajiem noziedzīgi iegūtajiem līdzekļiem, bet ne vairāk kā divus miljonus euro saimnieciskajā gadā novirza Tieslietu ministrijas atsevišķā budžeta programmā, lai īstenotu nepieciešamos pasākumus finanšu un ekonomisko noziegumu apkarošanai un atbalsta sniegšanai noziedzīgos nodarījumos cietušajiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI