DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Parlamentārā sekretāre reģionālajā vizītē apmeklēs Cēsis

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 30. septembrī, Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece  dosies reģionālajā vizītē uz Cēsīm, lai apmeklētu Nacionālo bruņoto spēku un Zemessardzes vienības, kā arī nodotu humāno palīdzību Latvijas Sarkanā Krusta Cēsu komitejai.

Cēsīs parlamentārā sekretāre apmeklēs Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skolu, lai ar tās komandieri majoru Mārtiņu Bērziņu pārrunātu militārās izglītības iestādes darbību un turpmāko attīstību.

Tāpat B. Bļodniece Cēsīs apmeklēs Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes 27. kājnieku bataljonu, lai tiktos ar vienības komandieri pulkvežleitnantu Normundu Zaviļeiski, karavīriem, zemessargiem un apskatītu infrastruktūru.

Vizītes laikā parlamentārā sekretāre B. Bļodniece arī viesosies Latvijas Sarkanā Krusta Cēsu komitejā, kur Nacionālo bruņoto spēku karavīri nogādās Vācijas un Zviedrijas nevalstisko organizāciju sarūpēto humānās palīdzības sūtījumu sociāli mazaizsargātajiem iedzīvotājiem –  trūcīgām, maznodrošinātām ģimenēm un senioriem. Humānās palīdzības sūtījuma apjoms būs 3 tonnas, un tas ietvers pārtiku, apģērbu un apavus iedzīvotājiem, kuriem nepieciešams materiāls atbalsts.

Vācijas un Zviedrijas nevalstisko organizāciju ziedoto pārtiku, apģērbus un apavus aizsardzības nozare šonedēļ jau ir nogādājusi labdarības biedrībai “Baltā dūja”.

Saņemto humāno palīdzību oktobra pirmajā pusē plānots nodot arī nodibinājumam “Fonds Cerība Ģimenei”, pašvaldību sociālajiem dienestiem, aprūpes centriem un labdarības organizācijām Latvijas reģionos.

Humāno palīdzību pašvaldību iestādēm un nevalstiskajām organizācijām nogādās Nacionālu bruņoto spēku Nodrošinājuma pavēlniecības Autotransporta nodrošinājuma centrs sadarbībā ar Zemessardzi.

Sadarbību ar Vācijas un Zviedrijas nevalstiskajām organizācijām koordinē Nacionālo bruņoto spēku Kapelānu dienests.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI