DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Nedēļas nogalē VUGD saņēma 145 izsaukumus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 24. septembra plkst. 06.30 līdz 27. septembra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 145 izsaukumus – 29 uz ugunsgrēku dzēšanu, 78 uz glābšanas darbiem, bet 38 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 07.17 tika saņemts izsaukums uz Naftas ielu Ventspilī, kur no dzelzceļa cisternas notika ogļūdeņraža noplūde. Ugunsdzēsēji glābēji, aizgriežot ventili, noplūdi likvidēja un savāca noplūdušo vielu aptuveni septiņu litru apjomā. Plkst. 08.22 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Sestdien plkst. 16.22, dodoties uz izsaukumu Ropažu novada Garkalnes pagastā, VUGD autocisterna iekļuva ceļu satiksmes negadījumā, kurā bija iesaistīta vieglā automašīna, kā rezultātā autocisterna apgāzās uz sāniem. Notikumā cieta seši cilvēki, tai skaitā pieci ugunsdzēsēji glābēji, kuri tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Naktī uz sestdienu plkst. 01.03 tika saņemts izsaukums Ventspilī, kur dega divstāvu dzīvojamā māja ar piebūvi 110m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks. Notikumā cietušo cilvēku nav. Plkst. 04.20 ugunsgrēks tika likvidēts.

Piektdien plkst. 15.53 tika saņemts izsaukums uz Bauskas novada Gailīšu pagastu, kur Mūsas upē bija pamanīts nezināmas vielas plankums, kas stiepās 200 metru garumā. VUGD divās vietās uzstādīja absorbējošās bonas, un darbu notikuma vietā turpināja Valsts vides dienests. Plkst. 19.24 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI