DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas ārlietu ministrs ANO Ģenerālās asamblejas laikā tiekas ar Mozambikas, Hondurasas un Lihtenšteinas ministriem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 23. septembrī Ņujorkā, ASV, Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Ģenerālās asamblejas 76. sesijas laikā Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pārrunāja divpusējās sadarbības jautājumus un starptautiskās politikas aktualitātes ar Mozambikas, Hondurasas un Lihtenšteinas kolēģiem.

E. Rinkēvičs pateicās Mozambikas ārlietu ministrei Veronikai Makamo (Veronica Macamopar atbalstu Latvijas iniciatīvām ANO saistībā ar dezinformācijas apkarošanu. Ministrs aicināja stiprināt sadarbību ANO, pievērošot uzmanību konfliktu novēršanas jautājumiem. Amatpersonas pārrunāja arī iespējas sekmēt biznesa kontaktus starp abu valstu uzņēmējiem.


Tikšanās laikā ar Hondurasas ārlietu un starptautiskās sadarbības ministru Lisandro Rosalesu (Lisandro Rosales) tika parakstīts Saprašanās memorands par divpusējo politisko konsultāciju mehānisma izveidošanu. Ministri pārrunāja arī sadarbību starptautiskajās organizācijās un pandēmijas radīto seku pārvarēšanu. “Lai globālā atveseļošanās noritētu pēc iespējas veiksmīgāk, tai ir jābūt ilgtspējīgai, iekļaujošai un dabai saudzīgai. Pandēmija parādīja arī digitālo tehnoloģiju spēku,” uzsvēra E. Rinkēvičs, piebilstot, ka Hondurasas intereses gadījumā Latvija ir gatava dalīties ar savu pieredzi digitalizācijas jomā.

Tiekoties ar Lihtenšteinas ārlietu, izglītības un sporta ministri Dominiku Hasleri (Dominique Hasler), E. Rinkēvičs pauda Latvijas vēlmi aktivizēt divpusējo sadarbību un ielūdza Lihtenšteinas kolēģi vizītē. “Atzinīgi vērtējam sadarbību ar Lihtenšteinu ANO un Mazo valstu forumā, kā arī Lihtenšteinas līderību starptautisko tiesību jautājumos, kas būtiski arī Latvijai,” atzīmēja ministrs. Tāpat amatpersonas pārrunāja iespējas paplašināt abu valstu līgumtiesisko bāzi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI