DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas domē sumina skolēnus par darbu sociālās aprūpes centros

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Rīgas domē

Ceturtdien, 23. septembrī, Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis un Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte pateicās centīgākajiem un atbildīgākajiem skolēniem, kuri šovasar par savu darba vietu izvēlējās Rīgas sociālās aprūpes centrus.

Skolēni un viņu darba vadītāji viesojās pie mēra Rīgas domē, kur notika ne tikai sumināšana par viņu centību, atbildību, precizitāti, ieinteresētību un apzinīgumu, veicot darba pienākumus Rīgas sociālās aprūpes centros, bet arī sarunas brīvā gaisotnē par pavadīto vasaru, skolēnu nākotnes plāniem un viņu interesēm. 

Rīgas mērs M. Staķis savā uzrunā jauniešiem teica lielu paldies par viņu nebaidīšanos pieņemt izaicinājumus un drosmi.

Šovasar ar Nodarbinātības valsts aģentūras starpniecību Rīgas sociālās aprūpes centrā “Mežciems” un Rīgas sociālās aprūpes centrā “Stella maris” kopā strādāja 29 jaunieši vecumā no 15 līdz 19 gadiem, no kuriem tika izvirzīti paši centīgākie 12 skolēni.

Šāda iespēja skolēniem strādāt sociālās aprūpes centros jau ir trešo gadu. Iestāžu vadītāji atzīst, ka skolēnu darbs ir kļuvis par neaizvietojamu, kā arī papildus resursu personālam, kā arī, protams, jaunieši priecē centra iemītniekus. Kāds no skolēniem sociālās aprūpes centrā strādā jau trešo gadu, kāds pirmo reizi, bet visi atzīst, ka tā ir ļoti laba, vērtīga un interesanta darba pieredze.

Skolēni pavadīja pansionāta iemītniekus pastaigās un ekskursijās, iesaistījās teritorijas labiekārtošanas un sakārtošanas darbos, rūpējās par centra tīrību, asistēja telpu uzkopšanas darbos, aktīvi iesaistījās centra aktivitātēs, dekorēja centru svētkiem, uzstādīja televizorus klientu istabiņās un veica citus uzticētos darba pienākumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI