DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Rīgas pilī notiks konference “Valoda – tas ir darbības vārds. Valsts valoda 21. gadsimta Latvijai”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

8. oktobrī plkst. 9.00–13.00 Rīgas pilī notiks konference “Valoda – tas ir darbības vārds. Valsts valoda 21. gadsimta Latvijai”, pulcējot politikas veidotājus, mācībspēkus un ekspertus diskusijām par modernu, vienotu un rezultātos balstītu valsts valodas politiku. Konferences klausītājus uzrunās arī Valsts prezidents Egils Levits, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece.

Konferences laikā eksperti trīs paneļdiskusijās pārrunās valsts valodas politikas pamatnostādnes 2021.–2027. gadam un rīcībpolitiku to īstenošanai, diskutēs par latviešu valodas kvalitatīvu pastāvēšanu digitālajā vidē un citu Eiropas valodu kontekstā. Tāpat eksperti runās par latviešu valodu 21. gadsimta skolā, kas pāriet uz kompetencēs balstītām mācībām, un to, kā apvienot labas valsts valodas un svešvalodas zināšanas un kā atbalstīt diasporas bērnus.

Konference būs skatāma tiešraidē portālā LSM.lv, Valsts prezidenta kancelejas tīmekļvietnē www.president.lv un sociālo tīklu kontos, Saeimas tīmekļvietnē www.saeima.lv un Facebook lapā, kā arī Izglītības un zinātnes ministrijas Facebook lapā.

Jau vēstīts, ka pēc Valsts prezidenta Egila Levita rosinājuma un saskaņā ar Saeimas š. g. 16. jūnija lēmumu 15. oktobris ir noteikts par Valsts valodas dienu. Valsts prezidents aicina Valsts valodas dienu veidot kā pozitīvu diskusiju platformu, kurā uzsvērt latviešu valodas nozīmi Latvijas valstiskuma identitātes un saliedētas sabiedrības veidošanā un atgādināt mūsu kopējo atbildību par latviešu valodas kopšanu, lietošanu un attīstību.

Konferenci “Valoda – tas ir darbības vārds. Valsts valoda 21. gadsimta Latvijai” organizē Valsts prezidenta kanceleja, Latvijas Republikas Saeima un Izglītības un zinātnes ministrija.

Konferences programma

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI