DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas un Kirgizstānas ārlietu ministri pārrunā Afganistānas krīzes ietekmi uz Centrālāzijas reģionu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 22. septembrī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Apvienoto Nāciju Organizācijas Ģenerālās asamblejas (ANO ĢA) 76. sesijas laikā Ņujorkā tikās ar Kirgizstānas ārlietu ministru Ruslanu Kazakbajevu (Ruslan Kazakbaev), lai pārrunātu abu valstu sadarbības aktualitātes, Eiropas Savienības (ES) un Kirgizstānas dialogu, kā arī situāciju Afganistānā.

Apspriežot situāciju Afganistānā, ministri bija vienisprātis, ka Centrālāzijas reģiona stabilitāte un ilgtspējīga izaugsme ir tiešā veidā saistīta ar situācijas attīstību Afganistānā. E. Rinkēvičs uzsvēra, ka Latvija kā ES un NATO dalībvalsts cenšas palīdzēt tiem afgāņiem, kuri sadarbojušies ar ES un NATO un pašlaik ir apdraudēti. Tāpat ES ir ieinteresēta veidot dialogu ar Centrālāzijas valstīm un vienotu pieeju Afganistānas stabilizācijas veicināšanā. “Priecājamies, ka Centrālāzijas reģions ir aktīvā ES darbakārtībā. ES atbalsta Centrālāzijas valstu sociālekonomisko reformu procesu, lai stiprinātu to ekonomisko attīstību un modernizāciju,” sacīja Latvijas ārlietu ministrs.

Ministrs apliecināja, ka Latvija turpinās atbalstīt reformas Kirgizstānā, daloties ar reformu pieredzi attīstības sadarbības projektu īstenošanā. “Sadarbībā ar citiem donoriem turpināsim ieguldīt Kirgizstānas jauno profesionāļu izaugsmē, atbalstot to dalību Rīgas Juridiskās augstskolas programmā “Eiropas tiesības un ekonomika”. Kopš 2014. gada programmu absolvējuši jau 27 Kirgizstānas pārstāvji,” piebilda E. Rinkēvičs.

Ministri pauda viedokli, ka ir jāmeklē iespējas Latvijas un Kirgizstānas ekonomiskās sadarbības veicināšanai, akcentējot tādas jomas kā zinātne un izglītība, transports un loģistika.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI