DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Latvijas mājsaimniecības aicinātas piedalīties bezmaksas tiešsaistes seminārā par iespējām samazināt ikmēneša energoresursu rēķinus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vidzemes plānošanas reģions š.g. 28. septembrī plkst.10.00-12.00 organizē bezmaksas tiešsaistes semināru “Apsteidz enerģijas cenu kāpumu ar energoefektivitāti!”. Semināra ietvaros četri eksperti dalīsies zināšanās un padomos ar mājsaimniecību pārstāvjiem par energoefektīviem apkures risinājumiem, ūdens resursu taupīšanas iespējām, kā arī par mūsdienīgu un energoefektīvu apgaismojumu.

Detalizēta semināra programma skatāma šeit

Reģistrēšanās dalībai seminārā šeit (uz norādīto e-pasta adresi tiks automātiski nosūtīta saite, ar kuras palīdzību varēsiet pieslēgties semināram 28. septembrī)

Pēdējā laikā Latvijas iedzīvotāji jutuši ievērojamu elektroenerģijas cenu kāpumu – mājsaimniecībās, kuras izvēlējušās fiksētās elektroenerģijas cenu produktu, elektrības cena pieaugusi pat par 40%. Jūtams arī dabasgāzes tarifa pieaugums –  no jūlija tas bijis robežās no 25% līdz pat 43%. Šis ir īstais brīdis pievērst uzmanību energoefektivitātei un efektīvam resursu izlietojumam, lai energoresursu cenu kāpumu bremzētu vai arī pat apsteigtu mājsaimniecības ietvaros.

Seminārs tiek organizēts Interreg Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projekta “Praktiski risinājumi gudrai energoresursu izmantošanai” (Smart Living) ietvaros. Projekta mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par videi draudzīgu dzīvesveidu un pārdomātu enerģijas resursu izmantošanu Latvijā un Igaunijā, apvienojot abu valstu zināšanas un partneru organizāciju kompetenci. Latvijā projektu īsteno Vidzemes plānošanas reģions un  Zaļo un Viedo Tehnoloģiju Klasteris, Igaunijā – Tartu reģionālā enerģētikas aģentūra.

PAPILDU INFORMĀCIJAI

Informācija par semināru Vidzemes plānošanas reģiona mājaslapā www.vidzeme.lv un Facebook profilā: https://www.facebook.com/VidzemesPlanosanasRegions/posts/225825256240550

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI