DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. septembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: ANO ir svarīga loma cilvēktiesību standarta veidošanā un nostiprināšanā pasaulē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

20. septembrī Valsts prezidents Egils Levits Ņujorkā tikās ar ANO ģenerālsekretāra vietnieci cilvēktiesību jautājumos Ilzi Brands-Kehri, pārrunājot aktuālos cilvēktiesību jautājumus ANO.

Valsts prezidents izteica Latvijas atbalstu ANO ģenerālsekretāra jaunajai iniciatīvai “Mūsu kopīgā darbakārtība” (“Our Common Agenda”), kur izklāstīts redzējums par ANO dalībvalstu kopīgi īstenojamo darbakārtību tuvākajos 25 gados. Cilvēktiesību aizstāvībai šajā vīzijā veltīts ievērojams uzsvars. Sarunā tika atzīta ANO centrālā loma cilvēktiesību standarta veidošanā un nostiprināšanā pasaulē.

Jāpiebilst, ka Valsts prezidenta runa ANO Ģenerālajā asamblejā izskanēs 21. septembrī.

Tiekoties ar ASV ebreju organizāciju pārstāvjiem, Valsts prezidents aicināja uz kopīgu sadarbību cīņā pret vēstures pārrakstīšanas centieniem no Krievijas puses. Tika pārrunāta arī cīņa pret naida runu un antisemītismu, īpaši izceļot nepieciešamību Eiropā un Amerikā apvienot pūliņus to apkarošanai digitālajā vidē. “Vārda brīvība ir neatņemama demokrātijas daļa, un mūsdienu moderno tehnoloģiju pasaulē mums visiem kopā ir jārod risinājumi, kā cienīt vārda brīvību, bet nepieļaut pārkāpt naida runas slieksni,” uzsvēra Valsts prezidents.

Pēc Turcijas prezidenta Redžepa Tajjipa Erdogana ielūguma kopā ar ANO ģenerālsekretāru, Lietuvas, Brazīlijas un citu valstu prezidentiem E. Levits piedalījās Turcijas nama atklāšanā Ņujorkā.

Valsts prezidents arī sniedza interviju laikrakstam “The Washington Post”.

Savukārt Andra Levites kundze 20. septembrī Ņujorkā tikās ar ANO dzimumu līdztiesības un iespēju veicināšanas institūcijas (UN Women) vadītāju ANO ģenerālsekretāra vietnieci Pramilu Patenu (Pramila Patten). Tikšanās laikā tika pārrunāta sieviešu un meiteņu drošības un izglītības situācija Latvijā un pasaulē. Īpašas bažas tika paustas par situāciju Afganistānā un citās konfliktu zonās. A. Levite iepazīstināja ar biedrības “Riga TechGirls” darbu izglītības jomā. Atsaucoties uz šo informāciju, P. Patena interesējās par Riga TechGirls iespējām palīdzēt meitenēm arī aiz Latvijas robežām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI