DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. septembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents ANO Ģenerālajā asamblejā uzsvērs ilgtspējas, digitālās drošības un likumos balstītas starptautiskās kārtības nozīmi

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 19. līdz 24. septembrim Valsts prezidents Egils Levits dosies darba vizītē uz Amerikas Savienotajām Valstīm (ASV), lai piedalītos ANO Ģenerālās asamblejas 76. sesijā Ņujorkā un apmeklētu Mičiganas štatu.

Valsts prezidenta runa ANO Ģenerālajā asamblejā paredzēta 21. septembrī. E. Levits savā runā vērsīs valstu vadītāju uzmanību uz COVID-19 pandēmijas sniegtajām mācībām un nepieciešamību stiprināt noturību nākotnē, aktualizēs ilgtspējas, klimata un cilvēktiesību jautājumus, kā arī mudinās uz pārmaiņām Apvienoto Nāciju Organizācijā, lai tā efektīvi darbotos atbilstoši mūsdienu laikmeta prasībām.

ANO Ģenerālās asamblejas laikā notiks arī trīs Baltijas valstu prezidentu tikšanās ar ANO ģenerālsekretāru Antoniu Gutērrešu (António Manoel de Oliveira Guterres) un Polijas prezidentu Andžeju Dudu (Andrzej Sebastian Duda).

Valsts prezidentam paredzētas vairākas divpusējas tikšanās, tai skaitā ar Šrilankas prezidentu Gotabaju Radžapaksu (Gotabaya Rajapaksa), Gruzijas premjerministru Irakliju Garibašvili (Irakli Garibashvili) un citiem līderiem.

Valsts prezidents arī piedalīsies domnīcas “Atlantijas padome” (Atlantic Council) rīkotā sanāksmē par Trīs jūru iniciatīvu.

Darba vizītes laikā Valsts prezidents apmeklēs ASV Mičiganas štatu – Mičiganas Universitātē diskutēs ar studentiem un mācībspēkiem par Eiropas Savienības globālo ietekmi, viesosies Mičiganas Nacionālajā gvardē un godinās kritušo karavīru piemiņu, kā arī tiksies ar Mičiganas gubernatori Grečenu Vitmeru (Gretchen Whitmer).

Tāpat E. Levits tiksies ar latviešu kopienām Ņūdžersijā un Detroitā.

Valsts prezidents vizītes laikā sniegs intervijas starptautiskajiem medijiem.

E. Levitu vizītē ASV pavadīs dzīvesbiedre Andra Levites kundze. A. Levitei paredzēta tikšanās ar ASV dzīvojošajiem tautiešiem – medicīnas, zinātnes, izglītības darbiniekiem, kā arī ANO dzimumu līdztiesības un sieviešu iespēju veicināšanas organizācijas (UN Women) pārstāvēm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI