DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Rīgas dome
Izglītības, kultūras un sporta departaments
17. septembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Klāt amatierteātru izrāžu parāde “Rīga spēlē teātri 2021”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rudenī jau tradicionāli iedzīvotāji gaidīti amatierteātru izrāžu parādē “Rīga spēlē teātri”, kas šogad risināsies no 23. līdz 26. septembrim VEF Kultūras pilī. Apmeklētājiem būs iespēja redzēt gan klasikas iestudējumus, gan jaundarbu uzvedumus un pantomīmas izrādi. Ieeja izrādēs ir bez maksas.

Šogad par amatierteātru izrāžu parādes moto rīkotāji ir izvēlējušies Jura Rubeņa vārdus: “Tas, ko mēs meklējam, ir tas, kas mēs esam!”. Savukārt Rīgas amatierteātru koordinatore Edīte Neimane, raksturojot amatierteātru izrāžu piedāvājumu šajā rudenī saka: “Mēs meklējam, atrodam, mēs esam un mēģinām dalīties ar mūsu dzīves pieredzi caur skatuves mākslu – teātri.”

Apmeklētājiem būs iespēja redzēt vairāku pašmāju autoru darbu iestudējumus, tostarp Justīne Kļavas traģikomēdiju “Dāmas”,  Raimondas Vazdikas traģikomēdiju “Sapnis ziemas naktī”, kas veidota pēc vairāku klasiķu darba motīviem. Arī pēc Kārļa Skalbes visiem tik zināmās pasakas “Kaķīša dzirnavas” motīviem tapis iestudējums “Dzirnavnieces noslēpums”. Šī izrāde notiks krievu valodā. Skatītāji aicināti apmeklēt arī Ulda Karlova-Karlovska drāmas uzvedumu “Personance” un Ingas Ābeles darba iestudējumu “Sala”, ko uz Rīgu atvedis amatierteātris no Igaunijas un šī izrāde notiks igauņu valodā. Līdztekus pašmāju autoru darbu iestudējumiem, skatītāju vērtējumam šogad piedāvā arī Lilianas Helmanes drāmu “Tā iemīlējusies zoss...”

Izrāžu parādē klasikas iestudējumu cienītāji varēs apmeklēt Žana Pola Sartra darba “Aiz slēgtām durvīm” uzvedumu, Henrika Ibsena lugu “Heda Gablere” un Raiņa “Pūt, vējiņi”, kā arī noskatīties Mārtiņa Zīverta lugas “Fiksā ideja” ekranizējumu.

Kā katru gadu, amatierteātru izrāžu apmeklētāji var baudīt arī pantomīmu, un šogad ansamblis “Rīgas pantomīma” piedāvā filozofiksu izrādi, kas veidota pēc Ričarda Baha stāsta “Kaija, vārdā Džonatans Livingstons” motīviem.

“Rīga spēlē teātri” programma ar izrāžu anotācijām un norises laiku pieejama tīmekļa vietnē www.kultura.riga.lv. Šajā vietnē atrodami arī epidemioloģiskās drošības nosacījumi, kas saistoši izrāžu apmeklētājiem. Bezmaksas ielūgumi saņemami visās SIA “Biļešu Paradīze” kasēs. Papildu informāciju pa tālruni 26596971 vai e-pastā: vefkp@riga.lv

Izrāžu parādi “Rīga spēlē teātri” rīko Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar Ziemeļrīgas kultūras apvienības VEF Kultūras pili.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI