DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. septembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija aiztur vīrieti par sērijveida laupīšanām Rīgā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šā gada 5. septembrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 2. biroja 1. nodaļas amatpersonas par sērijveida laupīšanām un to mēģinājumu vairākos Rīgas veikalos, kurās tika izmantots šaujamierocim līdzīgs priekšmets, aizturēja 1999. gadā dzimušu vīrieti. 7. septembrī tiesa aizturētajam piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Veicot izmeklēšanas pasākumus, šā gada 5. septembrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 2. biroja 1. nodaļas amatpersonas par sērijveida laupīšanu izdarīšanu aizturēja 1999. gadā dzimušu vīrieti. Izmeklēšanas gaitā tika gūtas apstiprinošas ziņas par personas iespējamo saistību ar četrām laupīšanām un vienu laupīšanas mēģinājumu, visos gadījumos piedraudot ar šaujamierocim līdzīgu priekšmetu. Laupīšanas tika izdarītas Rīgā pēdējā mēneša laikā, no kurām pēdējās trīs izdarītas septembra sakumā.

Vērtējot kriminālprocesos iegūtos faktus, kā arī noziedzīgā nodarījuma apstākļus, tika noskaidrots, ka aizturētais jau iepriekš bija iegādājies šaujamierocim līdzīgu priekšmetu un mērķtiecīgi plānojis noziedzīgo nodarījumu izdarīšanu. Skaidrojot apstākļus, aizturētais skaidrojis, ka veikalos nolaupītās naudas summas bijušas salīdzinoši mazas un viņš atzinis, ka visu nolaupīto naudu esot nospēlējis spēļu zālēs.

1999. gadā dzimušais vīrietis jau agrāk sodīts par sevišķi smaga noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, un tikai šā gada jūnija sākumā tika atbrīvots no ieslodzījuma vietas.

Pret vīrieti ir uzsākti vairāki kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 176. panta pirmās daļas – par laupīšanām, kas klasificējami kā smagi noziedzīgi nodarījumi. Kā arī uzsākts kriminālprocess par laupīšanas mēģinājumu.

Šā gada 7. septembrī tiesa aizturētajam piemēroja drošības līdzekli- apcietinājumu.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI