DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Inese Voika ar jauno Irānas vēstnieku pārrunā divpusējo attiecību aktualitātes

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ernests Dinka, Saeima

Saeimas sekretāra biedre Inese Voika, otrdien, 14.septembrī, attālināti tiekoties ar jauno Irānas Islāma Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ahmadu Masumifaru (Ahmad Masoumifar), pārrunāja divpusējo attiecību aktualitātes un pateicās Irānai, par to, ka tā bija viena no pirmajām valstīm, kas atzina Latvijas neatkarību de iure 1921.gadā un kas nekad neatzina Latvijas inkorporāciju PSRS sastāvā.

Puses bija vienisprātis, ka parlamentiem ir būtiska loma valstu savstarpējās sadarbības veicināšanā, un I.Voika rosināja vēstnieku apmeklēt ikgadējās ārpolitikas debates, kas Saeimā norisinās Latvijas Republikas starptautiskās atzīšanas dienai (26.janvārim) tuvākajā parlamenta sēdē.

I.Voika un vēstnieks pārrunāja abu valstu pieredzi cīņā ar Covid-19 pandēmiju, tostarp vakcinācijas norisi. Pārspriestas arī ekonomiskās sadarbības iespējas, vēstniekam īpaši uzsverot sadarbību tirdzniecībā, lauksaimniecībā un mežkopībā. Tāpat vēstnieks izcēla sadarbību kultūras un izglītības jomā, tostarp Latvijas Universitātes programmu farsi valodas un kultūras apguvei.

Puses pārsprieda abu valstu sadarbību starptautiskajās organizācijās, I.Voikai īpaši uzsverot Latvijas kandidatūru Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Drošības padomes vēlēšanās 2025.gadā.

Vēstnieks rezidē Stokholmā, Zviedrijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI