DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība
1
1

Valsts apmaksātas pretgripas vakcīnas būs pieejamas plašākam iedzīvotāju lokam

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai pēc iespējas novērstu riskus, ka vienlaikus Covid-19 vīrusam valstī izplatītos arī gripa, radot papildu draudus iedzīvotāju veselībai, vienkāršota pretgripas vakcinācijas kārtība un pilnībā valsts apmaksātu pretgripas vakcīnu varēs saņemt visi riska grupu pārstāvji, kam tās tiek rekomendētas.

Šai gripas sezonai valsts centralizēti plāno iegādāties par turpat 50% vairāk pretgripas vakcīnu nekā iepriekšējā sezonā.

Šodien, 14. septembrī, valdībā atbalstītie grozījumi* Ministru kabineta noteikumos paredz, ka gripas sezonas laikā no šā gada 15. septembra līdz 2022. gada 1. maijam, atbilstoši valsts iepirktajam gripas vakcīnu apjomam, valsts apmaksātas pretgripas vakcīnas ārstniecības iestādēs, vakcinācijas kabinetos vai pie sava ģimenes ārsta varēs saņemt iedzīvotāji, kas pieder noteiktām grupām:

  • bērni līdz 2 gadu vecumam;
  • grūtnieces;
  • ārstniecības personas un ārstniecības atbalsta personas;
  • sociālās aprūpes centru darbinieki un klienti;
  • seniori vecumā no 65 gadiem;
  • pieaugušie un bērni, kuri slimo ar hroniskām slimībām (plaušu, kardiovaskulārām, vielmaiņas, nieru slimībām, imūndeficītu, imūnsupresīvu terapiju, psihiskām slimībām u.c.).

Covid-19 epidemioloģiskās drošības pasākumu dēļ aizvadītajā gadā saslimstība ar gripu Latvijā praktiski netika novērota, tomēr prognozes liecina, ka šajā gripas sezonā saslimstība varētu pieaugt, jo imunitāte sabiedrībā pret šo vīrusu būs ievērojami mazāka. Pasaules Veselības organizācija prognozē, ka šā gada gripas sezona varētu būt sarežģītāka, līdz ar to vajadzīgs riska grupas nodrošināt ar valsts apmaksātām pretgripas vakcīnām.

* Grozījumi Ministru kabineta 2000. gada 26. septembra noteikumos Nr. 330 "Vakcinācijas noteikumi".

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI