DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. septembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar Rīgā piedeguša ēdiena izraisītā ugunsgrēkā cieta cilvēks

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 13. septembra plkst. 06.30 līdz 14. septembra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 42 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet četri izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 17.32 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Mazcenu aleju Jaunmārupē, kur trīsstāvu sabiedriskajā ēkā dega apgaismojuma lampa 1m2 platībā. Objektā bija nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma, un no ēkas bija evakuējušies 18 cilvēki. Plkst. 18.16 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 15.50 VUGD saņēma izsaukumu uz Rīgā, kur divstāvu ēkas otrā stāva dzīvoklī uz ieslēgtas gāzes plīts dega ēdiens 0,1m2 platībā. Notikumā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 16.09  VUGD darbu notikuma vietā pabeidza. Dūmu detektors mājoklī nebija uzstādīts.

VUGD ik dienu saņem vairākus izsaukumus, kur sadūmojumu radījis bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts un piededzis ēdiens. Šādi izsaukumi nereti ir vēlās vakara stundās un lielākoties uz daudzstāvu dzīvojamām mājām. Platības ziņā tie ir nelieli ugunsgrēki, tomēr to radītie degšanas produkti var apdraudēt cilvēku veselību un pat dzīvību. VUGD atgādina: gatavojot un sildot ēdienu, ievērojiet piesardzību! Neatstājiet ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības! Uzstādiet mājokļos dūmu detektorus, kas laikus vēstīs par sadūmojumu, dodot iespēju izglābties no piedūmotām telpām un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus, zvanot 112!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, četros gadījumos – vieglās automašīnas, divos gadījumos – dārza mājas, elektrolīnijas balsta stabs, vienstāva ēkas jumts, mikroautobuss, elektrības rozete dzīvoklī.

Vakar ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Augšdaugavas novada Prodes pagastā, kur četri cilvēki bija apmaldījies mežā. Raidot autocisternas skaņas signālu un sazinoties pa mobilo tālruni, cilvēki tika atrasti un nodoti Valsts policijas darbiniekiem. Savukārt Ogres novada Ogres pagastā mežā bija apmaldījies viens cilvēks – ugunsdzēsēji glābēji cilvēku atrada, izveda no meža un nodeva NMPD mediķiem.

VUGD atgādina – dodoties mežā sēņot vai ogot, jāatceras par drošību! Ņemiet līdzi uzlādētu mobilo telefonu, lai nepieciešamības gadījumā varētu izsaukt operatīvos dienestus pa tālruni 112! Ja saprotat, ka pašu spēkiem nespēsiet izkļūt no meža, zvaniet glābējiem un nosauciet tiem pēc iespējas konkrētākus orientierus – kurā vietā Jūs iegājāt mežā, cik ilgi esat uzturējies mežā, kādus dabas vai cilvēka veidotus objektus Jūs esat šķērsojis vai tiem pagājis garām. Šī informācija palīdzēs ugunsdzēsējiem glābējiem Jūs atrast. Vairāk padomu: https://www.vugd.gov.lv/lv/ieteikumi-lai-neapmalditos-meza.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI