DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. septembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Piedāvā studentiem gūt padziļinātas iemaņas inovatīvu produktu izstrādē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) aicina studentus līdz 24. septembrim pieteikties dalībai «Produktu attīstības programmā», lai, sistematizējot un padziļinot zināšanas jaunu produktu izstrādāšanā, tehnoloģiju pārnesē un komercializācijā, savas idejas pārvērstu inovatīvos produktos un pakalpojumos. Studentiem ir pieejamas stipendijas un granti prototipēšanas izmaksu segšanai.

RTU izveidota spēcīga inovāciju ekosistēma, kas piedāvā zināšanas, mentoringu, vietēja un starptautiska mēroga atbalsta instrumentus, lai ikvienam studentam būtu iespēja attīstīt inovatīvo domāšanu, jaunrades prasmes, uzņēmējspējas un jau studiju laikā radīt jaunus produktus un pakalpojumus vai sākt uzņēmējdarbību.

«Produktu attīstības programma» (PAP) studentiem piedāvā iespēju piecu mēnešu laikā, izmantojot dažādu jomu ekspertu padomus un finansiālu atbalstu, no produkta idejas nonākt daudz tālākā attīstības stadijā. Studentu komandām tiek nodrošinātas apmācības un mentoru atbalsts, kas ļauj pilnveidot uzņēmējspējas individuālā un komandas līmenī, kā arī iespēja pretendēt uz granta finansējumu prototipa attīstībai līdz 2596 eiro apmērā un stipendiju 200–228 eiro apmērā. Pēc programmas pabeigšanas komandas var veiksmīgi startēt, piemēram, inkubatoros un citās inovāciju un uzņēmējdarbības atbalsta aktivitātēs.

Lai pieteiktos dalībai, studentu komandai jābūt gatavam Alfa prototipam, proti, vismaz detalizētām produkta skicēm. Īpaši aicināti piedalīties PAP ir studenti, kuri beiguši RTU studiju kursus, kas saistīti ar jaunu produktu attīstību, lai turpinātu jau iesākto produktu prototipēšanu. Programmā var pieteikties komandas ar dažāda līmeņa attīstības projektiem, gan tehnoloģiskiem, gan netehnoloģiskiem.

Pieteikties programmai – ej.uz/PAP2021

Ar programmas atbalstu līdz šim radīti ap 100 Beta prototipu produktiem un pakalpojumiem ļoti plašā spektrā – no IT risinājumiem un koplietošanas pakalpojumiem, līdz inovatīviem kompozītmateriāliem, risinājumiem biogāzes iegūšanai, augsnes uzlabošanai un augstvērtīgiem dizaina produktiem. Ir attīstīti tādi inovatīvi projekti kā «AGVibez» skaņas vibrāciju horeogrāfiju krekli, «CoffeeChange» kompozītmateriālu no kafijas biezumiem, stājas korekcijas krekli «Correctly», «Humico» augsnes bagātinātājs no kūdras, «Straumbergs Hats» cepures, «RigaKayaking» kanoe statīvi. Komandas izstrādājušas arī, piemēram, stendu gaisa bezpilota lidaparātu dzinēju celtspējas pārbaudei un lietotāja interfeisu, kas ļautu attālināti vadīt celtni ar minimālu tiešu lietotāja iesaisti, un daudzi citi.

PAP ir daļa no programmas «Inovāciju granti studentiem» (ERAF līdzfinansētais projekts Nr. 1.1.1.3/18/A/001 «RTU inovāciju granti studentiem»).  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI