DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

VBTAI precizē izskanējušo informāciju par Kristiāna Brektes murāli

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) vēlas precizēt izskanējušo viedokli par Kristiāna Brektes murāli uz Rīgas 40. sākumskolas Akas ielā 10 sienas. Publiski izskanējusī informācija ņemta no atbildes vecāku iesniegumiem, un šī informācija noteikti nav uzskatāma par VBTAI sagatavotu atzinumu.

Atbildē VBTAI norādīja, kāda turpmāk būtu korektākā iespējamā rīcība, pieņemot lēmumu par konkrētā mākslas darba izvietošanu pilsētvidē, un kāda ir iespējamā šī darba ietekme uz bērniem, ko būtu bijis lietderīgi ņemt vērā arī šajā situācijā.

VBTAI joprojām uzskata, ka pirms mākslas darba izvietošanas nepieciešams ļoti rūpīgi izvērtēt tā izstādīšanas vietu. Vienlaikus VBTAI ieskatā mākslas darbs var radīt bērnos dažādas emocionālās reakcijas un jautājumus, tādēļ ir ļoti svarīgi veikt skaidrojošo darbu ar bērniem. Savā atbildē VBTAI uzsvēra, ka šis darbs nepārkāpj Bērnu tiesību aizsardzības likumu.

VBTAI sniegtā atbilde, ņemot vērā inspekcijas kompetenci, nekādā veidā nevar ietekmēt minētā mākslas darba turpmāko likteni, taču VBTAI sadarbībā ar Rīgas Domi turpina sadarbību šajā jautājumā, pārstāvot iespējami labākās bērnu intereses.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI