DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. septembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Sākusies Labklājības ministrijas organizētā Vasaras skola sociālajiem darbiniekiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Labklājības ministrija (LM) jau astoto gadu organizē Vasaras skolas sociālajiem darbiniekiem. To mērķis ir veicināt sociālo darbinieku profesionalitāti, motivāciju un piederības sajūtu savai profesijai, trīs dienu garumā intensīvi apgūstot jaunas metodes un tehnikas, ko vēlāk izmantot savā ikdienas darbā.

Trešdien, 8.septembrī, Tukuma novadā viesu namā “Tauriņi” ir sākusies pirmā Vasaras skola sociālajiem darbiniekiem darbam ar vardarbībā cietušām un vardarbību veikušām pilngadīgām personām, kas ilgs līdz 10. septembrim. Šī Vasaras skola tiek organizēta sadarbībā ar SIA “Mācību centrs MKB” un tās ietvaros tiks nodrošināta padziļināta kompetenču apguve par Labklājības ministrijas ESF līdzfinansētā projekta “Profesionāla sociālā darba attīstība pašvaldībās" ietvaros izstrādāto metodiku sociālajam darbam ar vardarbībā cietušām un vardarbību veikušām personām un tās iedzīvināšanu praksē. Tiks aplūkotas tādas tēmas, kā  komunikācijas aspekti darbā ar vardarbībā cietušām un vardarbību veikušām pilngadīgām personām, darbu ar ģimenēm, kurās ir bērni, kas piedzīvojuši vardarbību, darbu ar vardarbībā cietušu personu un vardarbību veikušu personu.

Otrā Vasaras skola sociālajiem darbiniekiem darbam ar ģimenēm ar bērniem notiks no 21. septembra līdz 23. septembrim un tiks organizēta sadarbībā ar nodibinājumu “C Modulis”. Šīs Vasaras skolas ietvaros tiks nodrošināta padziļināta kompetenču apguve par Labklājības ministrijas ESF līdzfinansētā projekta “Profesionāla sociālā darba attīstība pašvaldībās" ietvaros izstrādāto metodiku sociālajam darbam ģimenēm ar bērniem, ietverot programmā tādas tēmas kā psihosociālais darbs un sociālā darbinieka profesionālā identitāte, sociālā darba vērtības, šķēršļi un mikroprakses loma makroprakses procesos, padziļinātās „sapulču metodes” darbā ar ģimeni un starpdisciplināri.

Abās Vasaras skolās tiks nodrošinātas aktivitātes dalībnieku komunikācijas, saskarsmes, pašizziņas, pašrefleksijas, līderības prasmju pilnveidošanai un labās prakses apmaiņai. Organizējot Vasaras skolas tiek ņemti vērā ar Covid-19 izplatību valstī noteiktie ierobežojumi un ievērotas epidemioloģiskās drošības prasības un rekomendācijas.

Sociālo darbinieku Vasaras skolas tiek organizētas par valsts budžeta līdzekļiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI