DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. septembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Kultūras ministrija un Baltijas Mediju izcilības centrs uzsāk sadarbību izglītojošu pasākumu nodrošināšanā jaunajiem žurnālistiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai sekmētu topošo žurnālistu ātrāku integrēšanos profesionālajā mediju vidē, Kultūras ministrija (KM) kā par mediju nozari atbildīgā nozares ministrija ar Baltijas Mediju izcilības centru 3. septembrī noslēgusi sadarbības līgumu izglītojošu pasākumu – praktisku darbnīcu sērijas - nodrošināšanai jaunajiem žurnālistiem.

Sadarbības līguma ietvaros Baltijas Mediju izcilības centrs līdz š.g. decembrim nodrošinās praktiskas darbnīcas jaunajiem mediju speciālistiem, kurās iepazīstinās ar inovatīviem satura radīšanas rīkiem t.sk. multimediju satura radīšanu, podkāstu veidošanu, žurnālistikas pamatu un ētikas apgūšanu u.c. Apmācību procesam tiks piesaistīti vadošie Latvijas mediju profesionāļi, kuri pārstāv lielāko Latvijas mediju redakcijas, paverot arī turpmākās sadarbības iespējas talantīgākajiem un centīgākajiem apmācību dalībniekiem.

“Kā rāda pieredze, mediju un žurnālistikas izglītība pieprasa sabalansēt teorētiskās zināšanas ar praktiskajām iemaņām. Organizējot praktiskas darbnīcas jaunajiem žurnālistiem, sekmēsim akadēmiskās un profesionālās mediju vides mijiedarbību - jaunajiem mediju speciālistiem būs iespēja apgūt prasmes no ilggadējiem, žurnālistikā strādājošiem profesionāļiem, savukārt pieredzējušiem žurnālistiem – iespēja uzklausīt jaunos žurnālistus un sniegt viņiem praktiskus padomus” norāda KM Mediju politikas nodaļas vadītājs Kristers Pļešakovs.

Praktisko darbnīcu mērķauditorija ir topošie / esošie jaunie mediju satura veidotāji, kuri ir Latvijas vai ārvalstu augstskolas studenti vai neseni absolventi (absolvējuši ne agrāk kā 2020.gadā) tādā studiju programmā, kas sagatavo mediju satura veidotājus (nepārstāv reklāmas vai sabiedrisko attiecību novirzienu).

Praktisko darbnīcu sērijas nodrošināšanai rasts finansējums 4 053,50 eiro apmērā.

Atbilstoši Covid-19 izplatības ierobežošanai noteiktajiem drošības pasākumiem praktiskās darbnīcas noritēs vai nu klātienē, daļēji klātienē vai tiešsaistē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI