DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. septembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ministrs Plešs dodas darba vizītē uz Aizkraukles novadu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP!) dodas reģionālajā darba vizītē uz Aizkraukles novadu, lai tiktos ar pašvaldības vadību un apmeklētu vēsturiski piesārņoto teritoriju Pļaviņu HES tuvumā. Vizītes laikā paredzēts apskatīt arī investīciju objektus, kas tapuši ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) atbalstu, piemēram, Aizkraukles novada vidusskolas piebūvi.

Ar Aizkraukles novada domes priekšsēdētāju Leonu Līdumu plānots pārrunāt jautājumus, kas saistīti ar administratīvi teritoriālās reformas ieviešanu, vides aizsardzību un atkritumu apsaimniekošanu novada teritorijā. Tā, piemēram, vizītes laikā ministrs Plešs, novada domes pārstāvji un Valsts Vides dienesta (VVD) ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga tiksies ar pašvaldības atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu SIA “KUK”, lai pārrunātu nozares aktualitātes; plānots apmeklēt arī Kokneses atkritumu šķirošanas laukumu un Kokneses rūpniecisko teritoriju.

Vizītes laikā ministrs un VVD ģenerāldirektore apmeklēs arī vēsturiski piesārņoto teritoriju Pļaviņu HES tuvumā. Kā ziņo VVD, laika periodā no 1955. gada līdz 1994. gadam Aizkrauklē Dzelzceļa ielā 10, 200 metru attālumā no Daugavas atradās dzelzsbetona izstrādājumu rūpnīca, kuras pastāvēšanas un likvidācijas laikā rūpnīcas teritorijas grunts tika intensīvi piesārņota ar naftas produktiem. Aizkraukles novada pašvaldībā notiek darbs pie sanācijas projekta sagatavošanas un sadarbībā ar VARAM tiek meklēti risinājumi nepieciešamā finansējuma piesaistei.

Tāpat plānots apmeklēt Daugavas krastu pie Kokneses, kur 2020. gada vasarā uzsākti krasta stiprināšanas darbi.

Turpinot vizīšu ciklu, kura ietvaros ministrs tiekas ar lauksaimniekiem visā Latvijā, šodien paredzēts apmeklēt arī zemnieku saimniecību “Kalnavoti” – vienu no Latvijā lielākajām bioloģiskajām saimniecībām, kas specializējas graudu ražošanā. Ar tās vadību ministrs pārrunās bioloģiskās lauksaimniecības nākotni, zaļo inovāciju lomu konkurētspējas celšanā un VARAM redzējumu nozares turpmākajā attīstībā.

Līdz šim ministrs ticies ar Latvijas Biškopības biedrības pārstāvjiem, Lauksaimniecības statūtsabiedrību asociāciju, apmeklējis SIA “Pampāļi” saimniecību Saldus novadā, SIA “SCHWENK Latvija” cementa rūpnīcu Brocēnos, kā arī ir ticies ar lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību “LATRAPS”, organizāciju “Zemnieku saeima”, viesojies zemnieku saimniecībās “Klīves” un “Strazdi” Zemgales reģionā. Ministrs piedalījies Latvijas lauksaimniecības, mežsaimniecības un zivsaimniecības kameras “Agrichamber” izbraukuma valdes sēde Iecavā un apmeklējis A/S “Balticovo” ražotni. Tāpat ministrs bijis zemnieku saimniecībā “Riekstiņi” Baltinavā un ticies ar Latgales ražojošo lauksaimnieku apvienību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI