DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Notiks pirmā LPS un finanšu ministra tikšanās par pašvaldību budžetu 2022.gadā un vidējā termiņā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 8.septembrī, notiks Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) valdes un finanšu ministra Jāņa Reira pirmā šī gada tikšanās, lai pārrunātu jautājumus, kas saistīti ar pašvaldību vajadzībām 2022.gada budžetā un vidējā termiņā.

Tikšanās laikā ar finanšu ministru un ministrijas ekspertiem plānots pārrunāt aktuālo informāciju par nodokļiem, pašvaldību budžetos ieskaitāmo nodokļu prognozēm 2022.gadā, kā arī par pašvaldību aizņēmumiem un ilgtermiņa saistībām, Eiropas Savienības fondu jautājumiem.

Šī būs pirmā no trim plānotajām tikšanās reizēm, lai sagatavotu Ministru kabineta un LPS ikgadējo vienošanās un domstarpību protokolu.

Lai gan trešdien notiks pirmā tikšanās sarunu ciklā par nākamā gada budžeta jautājumiem, gatavošanās tam sākās jau vasarā, kad LPS sagatavoja un Finanšu ministrijā iesniedza  sākotnējo informāciju par tām pozīcijām, kurām ir būtiska ietekme uz pašvaldību budžetu vai kuras skar citus nozīmīgus jautājumus, kas ir nozaru ministriju pārziņā. Tāpat līdz šim ir notikušas tikšanās ar nozaru ministrijām, lai pārrunātu budžeta vajadzības katrā konkrētajā nozarē, un šīs vienošanās vai nevienošanās fiksētas atsevišķos sarunu protokolos.

Sarunu protokols ar Finanšu ministriju uzskatāms par nozīmīgāko: to pēc abpusējas parakstīšanas iesniedz Ministru kabinetā vienlaikus ar valsts budžeta likumprojektu.

Tikšanās sāksies plkst.11.30.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI