DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. septembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsgrēkā Jūrmalā cieta divi cilvēki

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 6. septembra plkst. 06.30 līdz 7. septembra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 40 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 23.31 VUGD saņēma izsaukumu Jūrmalā, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkas otrajā stāvā istabā gruzdēja gulta, matracis, grāmatu plaukts 5m2 platībā. Mājokļa saimnieks liesmas bija apdzēsis un ēkā bija spēcīgs piedūmojums. Trīs ēkas iemītnieki bija evakuējušies pirms VUGD ierašanās. Mājoklī bija nostrādājis dūmu detektors. Ugunsgrēka iespējamais iemesls saistīts ar neuzmanīgu sveču dedzināšanu. Plkst.00.46 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

VUGD atgādina: ievērojiet piesardzību, dedzinot sveces! Degoša svece rada augstu temperatūru, tāpēc vienmēr pārliecinieties, ka svece atrodas drošā attālumā no degtspējīgiem priekšmetiem un lietām, piemēram, audumiem, mēbelēm, aizkariem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega traktors, vieglā automašīna, atkritumi, divos gadījumos – piededzis ēdiens, kāpņu telpas durvis, graudi pārvietojamā kaltē, transformators, dārza māja, sodrēji dzīvojamās mājas dūmvadā, bet divi izsaukumi bija saistīti ar nepareizu apkures sistēmu ekspluatāciju – mājokļos bija izveidojies piedūmojums.

VUGD atgādina, ka pirms apkures sezonas sākuma ir jātīra sodrēji no dūmeņiem un krāšņu, pavardu dūmkanāliem, ko vislabāk izdarīs skursteņslaucītājs, taču, ja privātmāju saimnieki prot un zina, kā veikt skursteņu tīrīšanu, viņi to var veikt arī paši. Sodrējus no dūmeņiem, krāšņu un pavardu dūmkanāliem iztīra pirms apkures sezonas sākuma (līdz 1.novembrim). Savukārt ilgdedzes cietā kurināmā ierīces un iekārtas dūmvadus jātīra vēl papildus vienu reizi apkures sezonas laikā (no 1.novembra līdz nākamā gada 1.martam). Cita starpā reizi piecos gados jāveic arī apkures sistēmas tehniskā stāvokļa novērtējums, ko var veikt speciālists.

Vakar ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Mangaļsalas ielā Rīgā, kur vieglā automašīna bija nobraukusi no brauktuves un iestrēgusi uz betona konstrukcijām – ugunsdzēsēji glābēji pārvietoja automašīnu atpakaļ uz ceļa braucamās daļas. Savukārt Mārupes novada Salas pagastā, kur bija notikusi mikroautobusa un vieglās automašīnas sadursme, ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja glābjamo no automašīnas un nogādāja līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta transportlīdzeklim, kā arī sakārtoja ceļa braucamo daļu notikuma vietā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI