DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Rīgas dome
Izglītības, kultūras un sporta departaments
06. septembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Turpinās vairāki Rīgas vasaras kultūras programmas projekti

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Arī rudenī iedzīvotājiem ir iespēja apmeklēt un piedalīties vairākos Rīgas vasaras kultūras notikumos, kas turpinās un notiek galvaspilsētā – iesaistīties izzinošās pilsētas iepazīšanas piedzīvojuma ekskursijās, apskatīt vides mākslas objektus un vērot izstādes, kas aplūkojamas ārtelpā.

Ikviens interesents kopā ar draugiem vai ģimeni audiogida pavadībā var doties iepazīt Rīgas senāko parku – Viesturdārzu un arīdzan noslēpumaino Čiekurkalnu. Izglītojoši izzinošs piedzīvojums gaida, iesaistoties spēlē “Emī un Rū”, kas ļaus izzināt piecas Rīgas apkaimes, pārvietojoties ar savu velo vai citu braucamrīku. Spēle īpaši patiks bērniem, kas jau iemīļojuši Emīliju, Rūdi un robotiņu Palauzi no Latvijā radītā bērnu seriāla un grāmatas “Emī un Rū”. Vairāk informācijas par spēli un piedalīšanos tajā: http://www.emiunru.lv/roadgame/

Tiem, kam tuva orientēšanās un rēbusu minēšana, ir iespēja iesaistīties izzinošā aktivitātē brīvā dabā “Kapu stāsti”, kuras laikā, vadoties pēc kartes un skenējot QR kodus, iespējams iepazīt ievērojamākās Latvijas kultūras un mākslas personības, apmeklējot viņu atdusas vietu Mežaparka kapu kompleksā. Orientēšanās karte un rēbusa uzdevumi atrodami tīmekļa vietnē liveriga.lv. Ar orientēšanās elementiem ikvienam interesentam ir iespēja iepazīt arī Zolitūdi. Rudenī turpinās arī Kino pastaigas otrā daļa, kur ar mobilās aplikācijas palīdzību 23 dažādās pilsētas vietās var iepazīties ar latviešu filmām, ieraudzīt kadrus no to uzņemšanas un noklausīties mūsdienu kinoekspertu komentārus par filmās redzamo.

Dodoties rudenīgās pastaigās, pilsētā apskatāmi vairāki vides mākslas objekti. Viens no tiem ir Otrās Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles (RIBOCA2) ietvaros tapušais Heinca Franka darbs “Pūķdegunradzis”, kas mājo LU Botāniskā dārza teritorijā un kas īpaši patiks maziem bērniem. Tāpat pilsētvidē abpus Daugavas apskatāms projekts “Pateikts neonā. Rīga”. Pastaigas laikā ir iespēja aplūkot “Patiltes galeriju” vietā, kur Gustava Zemgala gatves pārvads šķērso Čiekurkalna 1. līniju, - uz pārvada balstiem izveidota Rīgas pilsētvidei unikāla lielformāta gleznojumu brīvdabas galerija.

Rudens kultūras notikumu var sastapt, dodoties pastaigā gar iluzionisma muzeju “Mystero” Vienības gatvē 30, kur ēkas fasādes logos iespējams aplūkot iluzionisma vēsturisko plakātu (18., 19.gs.) izstādi.

Vairāk informācijas par Rīgas vasaras kultūras notikumiem, kas turpinās arī rudenī, tostarp orientēšanās kartes, rēbusus un mobilās aplikācijas var atrast tīmekļa vietnē www.liveriga.lv 

Rīgas vasaras programmu atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Live Riga.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI