DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. septembrī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Jūras spēki piedalās militārajās mācībās “Namejs 2021”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No šodienas līdz 12. septembrim Liepājā norisināsies Nacionālo bruņoto spēku militārās mācības “Namejs 2021”, lai pārbaudītu un pilnveidotu  gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei gan patstāvīgi, gan arī kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvaros.

Mācību laikā Jūras spēki trenēs ostas un bāzes aizsardzību, notiks praktiskās šaušanas nodarbības, jūrniecības elementu vingrinājumi, kā arī spēku aizsardzības treniņi krastā un jūrā.

Militārajās mācībās “Namejs 2021” piedalīsies visas Jūras spēku apakšvienības, tai skaitā Patruļkuģu un Mīnu kuģu eskadru kuģi. Mācību ietvaros Jūras spēki veiks kopējus treniņus ar Zemessardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Valsts robežsardzes apakšvienībām.

Jau ziņots, ka no 30. augusta līdz 3. oktobrim visā Latvijā norisinās Nacionālo bruņoto spēku militāro mācības “Namejs 2021”.

Mācības norisināsies divās fāzēs – augusta nogalē un septembra pirmajā pusē tiks trenētas darbības hibrīdapdraudējuma apstākļos, savukārt septembra otrajā pusē tiks izspēlēts konvencionālā apdraudējuma scenārijs. 

Kopā militāro mācību ciklā “Namejs 2021” piedalīsies aptuveni 9300 dalībnieku.

Iedzīvotāju ievērībai

Saistībā ar militārajām mācībām “Namejs 2021” laika posmā no 9. līdz 12. septembrim Liepājā tiks slēgts posms no Uliha ielas līdz īpašumam Vecajā ostmalā 59. Stāvlaukums Muitas ielā būs pieejams bez ierobežojumiem. Slēgtajā posmā tiks nodrošināta operatīvā transporta pārvietošanas bez ierobežojumiem.

Nacionālajos bruņotajos spēkos augustā, septembrī un oktobrī intensīvi turpinās militāro mācību cikls. Mācību un vingrinājumu laikā pa Latvijas autoceļiem pārvietojas gan Latvijas, gan sabiedroto bruņoto spēku militārā tehnika, bet gaisa telpā lido militārās lidmašīnas un helikopteri. Mācības notiek gan dienas gaišajā, gan arī diennakts tumšajā laikā

Bruņotie spēki aicina ar izpratni izturēties pret iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem. Militārās tehnikas kolonnas pavada Militārā policija vai Pārvietošanas koordinācijas centrs. Tuvojoties militārās tehnikas kolonnai, bruņotie spēki aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnu kustību, piemēram, mēģinot to apdzīt. 

Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot arī karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās Latvijas vietās. 

Mācību laikā ārpus poligoniem tiks izmantota tikai mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību. Tomēr, atrodot mācību vietās nezināmus priekšmetus, tos aizliegts aiztikt vai pārvietot. 

Latvijas gaisa telpā militāro gaisa kuģu lidojumi notiek tikai normatīvajos aktos noteiktajā augstumā un ātrumā, līdz ar to radītais troksnis ir īslaicīgs un nenodara kaitējumu cilvēkam un īpašumam. 

Iespēju robežās operatīvā informācija par Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto aktivitātēm ir pieejama bruņoto spēku Twitter profilā @Latvijas_armija, Facebook lapā @Latvijasarmija, kā arī regulāro spēku un Zemessardzes vienību sociālo tīklu profilos. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI