DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. septembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība
1
1

Diskusijā cilvēki ar invaliditāti un viņu darba devēji dalīsies pieredzē par ikdienas izaicinājumiem un ieguvumiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Noslēdzot informatīvo kampaņu par iekļaujošu nodarbinātību cilvēkiem ar invaliditāti, šo ceturtdien, 9. septembrī, no plkst. 10.30 līdz 12.00 Labklājības ministrija aicina ikvienu interesentu sekot līdzi tiešsaistes diskusijai “Var tāpat!”. Tajā savos pieredzes stāstos, atziņās un ieteikumos par cilvēku ar invaliditāti nodarbinātību dalīsies gan darba devēji, gan paši darba ņēmēji.   

Diskusijā runās par darba devēju un darba ņēmēju – cilvēku ar invaliditāti – ceļu vienam pie otra, dažādajiem ikdienas izaicinājumiem un ieguvumiem. Kopīgās sarunās meklē risinājumus un ieteikumi tam, kā iedrošināt cilvēkus ar invaliditāti kļūt par aktīviem darba meklētājiem un kā rosināt darba devējus pieņemt darbā šos cilvēkus. Ar savu pieredzes stāstu dalīsies zvanu centra “Sonido” vadītāja Inga Muižniece un uzņēmuma darbiniece, zvanu centra operatore Lolita Korjapina, kura ir neredzīga un ikdienā pārvietojas kopā ar suni pavadoni. Par savu pieredzi stāstīs arī Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente Daigas Dadzīte un biedrības sociālo tīklu speciālists Kaspars Kalvītis, kuram ir kustību traucējumi. Diskusijā piedalīsies arī Sociālās integrācijas valsts aģentūras koledžas vadītāja Inguna Zuševica.

Diskusijai tiks nodrošināts surdotulkojums. Tiešraide būs vērojama portālā Delfi.lv, kā arī Labklājības ministrijas un Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas Facebook kontā. Pasākuma laikā komentāru sadaļā skatītājiem būs iespēja uzdot jautājumus diskusijas dalībniekiem.

Labklājības ministrija šogad deviņu mēnešu garumā īstenoja informatīvu kampaņu “Dara citādi – izdara tāpat!” ar mērķi aktualizēt jautājumu par cilvēku ar invaliditāti iekļaušanu darba tirgū, tādējādi gan iedrošinot šos cilvēkus kā darba ņēmējus, gan rosinot darba devējus pieņemt darbā cilvēkus ar invaliditāti. Kampaņas laikā tika rīkotas diskusijas, izveidota darba sludinājumu vietne cilvēkiem ar invaliditāti, kā arī sagatavoti dažādi informatīvi materiāli, tostarp pieredzes stāsti, video, infografikas ar noderīgu informāciju gan darba ņēmējiem – cilvēkiem ar invaliditāti, gan darba devējiem. Plašāka informācija atrodama kampaņas interneta lapā https://cilveksnevisdiagnoze.lv/cilveki-ar-invaliditati-dara-citadi-izdara-tapat/.

Kampaņa finansēta no Labklājības ministrijas Eiropas Sociālā fonda Tehniskās palīdzības projekta līdzekļiem.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI