DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. septembrī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Noskaidro uzvarētāju konkursā uz Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra amatu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Noslēdzies atklātais konkurss uz Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra amatu. Atlases komisija par konkursa uzvarētāju vienbalsīgi atzinusi Līgu Lejiņu, kurai, lai stātos amatā, vēl jāgūst atbalsts Ministru kabinetā.

No 2020. gada novembra Līga Lejiņa vada Valsts izglītības satura centru, bet iepriekš konkursa uzvarētāja jau bijusi IZM valsts sekretāre un šo amatu ieņēmusi laikā no 2015. līdz 2020. gadam.

Arī pirms tam konkursa uzvarētājas darbavieta bijusi IZM, kur L. Lejiņa darbu uzsākusi kā Struktūrfondu departamenta direktora vietniece, bet pēc tam vairāk nekā trīs gadus bijusi valsts sekretāra vietniece, Politikas iniciatīvu un attīstības departamenta direktore.

Pirms darba IZM Līga Lejiņa 16 gadus strādājusi Valsts izglītības attīstības aģentūrā, kur sākotnēji bijusi speciāliste, bet pēcāk vadījusi dažādas aģentūras daļas un departamentus. 

IZM valsts sekretāra amatam izvirzītā L. Lejiņa Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolā apguvusi skolotāja specialitāti. Amata pretendente atbilstoši Eiropas kopīgajām nostādnēm valodu apguvei C1 līmenī pārzina angļu valodu, savukārt B1 līmenī – krievu valodu.

Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece atzīst: ”Man ir prieks, ka šajos – nebūt ne vieglajos – pandēmijas apstākļos, kad nepieciešama spēja ātri reaģēt, pieņemt nozīmīgus lēmumus, Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra amatā stāsies Līga Lejiņa, kura pārzina gan izglītības nozari, gan ministrijas funkcijas, struktūru un vajadzības un kurai ir iepriekšējā pieredze valsts sekretāra amatā. Pateicos visiem amata kandidātiem, kuri pretendēja uz šo vakanci, labi apzinoties milzīgos izaicinājumus nozarē šajā smagajā pārmaiņu periodā.”

Kā ziņots iepriekš, atklātais konkurss norisinājās trijās kārtās. Konkursa pirmajā kārtā tika izvērtēti pretendentu iesniegtie dokumenti un atbilstība obligātajām prasībām. Otrajā kārtā pretendenti atlases komisijai skaidroja savu motivāciju ieņemt IZM valsts sekretāra amatu, atbildēja uz komisijas jautājumiem un prezentēja stratēģisko redzējumu par Izglītības un zinātnes ministrijas attīstību, kā arī izglītības, zinātnes, sporta, jaunatnes un valsts valodas politikas vidēja un ilgtermiņa prioritātēm un attīstību. Savukārt konkursa trešajā kārtā tika pārbaudītas pretendentu vadības kompetences: stratēģiskais redzējums, spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, komandas vadīšana, darbinieku motivēšana un attīstīšana, pārmaiņu vadīšana. Visās konkursa kārtās Līga Lejiņa guva ļoti augstu novērtējumu.

Lai stātos amatā, L. Lejiņas kandidatūrai vēl jāsaņem apstiprinājums no Ministru kabineta.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vadīja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā bija: Labklājības ministrijas valsts sekretārs Ingus Alliks, Kultūras ministrijas valsts sekretāre Dace Vilsone, Valsts administrācijas skolas direktore Agita Kalviņa, Latvijas Rektoru padomes priekšsēdētāja Rūta Muktupāvela. Tāpat pretendentu vērtēšanā tika piesaistīti neatkarīgie novērotāji: Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāja Inga Vanaga.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI