DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Iekšlietu dienesti stiprina reaģēšanas spējas "AMEX 2021" mācībās

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2. un 3. septembrī Iekšlietu ministrijā notika "AMEX 2021" mācības – Civilās aizsardzības Operacionālā vadības centra (CA OVC) izvēršanas izspēle, kas notika Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību "Namejs 2021" ietvaros. Mācībās notika sadarbība ar Aizsardzības ministriju, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tajā skaitā ar četrām Zemessardzes brigādēm, Iekšlietu ministrijas dienestiem, kā arī citām valsts pārvaldes institūcijām un privātajiem uzņēmumiem, kuri saskaņā ar mācību scenāriju tika iesaistīti valsts apdraudējuma pārvarēšanā.

"Šādas mācības dod mums iespēju būt gataviem dažādiem apdraudējuma scenārijiem valsts mērogā. Viens no mācību mērķiem bija veicināt vēl labāku informācijas apmaiņu un sadarbību starp iekšlietu dienestiem, aizsardzības nozari un citām valsts un pašvaldību iestādēm," tā Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs.

Mācībās tika iesaistītas arī Rīgas, Cēsu, Rēzeknes un Jelgavas pašvaldības, un to civilās aizsardzības komisijas, kuras savu administratīvo teritoriju ietvaros izspēlēja dažāda mēroga incidentus un krīzes situācijas.

Mācības vadīja CA OVC vadītājs Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs, kā arī CA OVC vadītāja vietnieks Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieks Mārtiņš Baltmanis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI