DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrijas mācībās “AMEX 2021” tiek pārbaudīta valsts institūciju gatavība militārām un hibrītkrīzēm

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2. un 3. septembrī Aizsardzības ministrijā notiek mācības “AMEX 2021”, kas noris Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību “Namejs 2021” ietvaros. Mācībās notiek sadarbība ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tai skaitā, ar četrām Zemessardzes brigādēm, Iekšlietu ministriju un tās dienestiem, kā arī citām valsts pārvaldes institūcijām un privātajiem uzņēmumiem, kuri saskaņā ar mācību scenāriju ir iesaistīti valsts apdraudējuma  pārvarēšanā. Mācībās tiek izspēlēti nekonvencionālo, kā arī militāro draudu scenāriji.

Mācībās iesaistītas arī Rīgas, Cēsu, Rēzeknes un Jelgavas pašvaldības un to civilās aizsardzības komisijas, kuras savu administratīvo teritoriju ietvaros izspēlēs dažāda mēroga incidentus un krīzes situācijas.

Tāpat mācībās iesaistītas NATO un ES starptautiskās organizācijas un plānots, ka mācības apmeklēs Saeimas Nacionālās drošības komisijas locekļi un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas pārstāvji.

Militāro mācību “Namejs 2021” uzdevumi ir izvērtēt un pilnveidot Nacionālo bruņoto spēku komandvadības sistēmu, stiprināt sadarbību starp vienībām, pārbaudīt un pilnveidot apgādes jautājumus, gaisa un sauszemes operāciju integrācijas procedūras, kā arī īstenot un izvērtēt taktiskās operācijas hibrīda un konvencionāla konflikta apstākļos.

Tāpat mācībās plānota sadarbība ar Iekšlietu ministrijas struktūrām, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, pašvaldībām un privātajiem uzņēmumiem, tādejādi stiprinot visaptverošu valsts aizsardzības sistēmu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI