DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Pārrunā sadarbības iespējas starp Latvijas un Somijas specializēto tiesu tiesnešiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 2. septembrī, Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns tikās ar Somijas Republikas vēstnieci Marju Rītu Korpivāru (Marja Riitta Korpivaara), lai pārrunātu iespēju turpināt sadarbību ar Somiju tieslietu jomas jautājumos.

Tikšanās laikā Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns norādīja, ka līdz ar Ekonomiskās lietas tiesas izveidošanu Latvijā, kuras izveides procesā nozīmīgu ieguldījumu un pieredzi sniedza Somijas Komerctiesa (Market Court), ir būtiski turpināt šo sadarbību, lai arī turpmāk padziļināti varētu iepazīties ar Somijas tiesas darba organizāciju.

Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns norādīja: “Somijas komerctiesa ir atbilstošākais piemērs pēc kā tiekties Latvijas tiesai. Latvijā ir būtiski virzīties uz augstāku līmeni tiesvedībā, gūstot pieredzi no praktiskiem piemēriem, ko spēj piedāvāt Somija.”

Tikšanās laikā tika pārrunāta arī būvnieku karteļa lietas problēma, tās steidzamās atrisināšanas nepieciešamība, ko uzsvēra gan tieslietu ministrs, gan Somijas vēstniece.

Tāpat sarunas laikā tieslietu ministrs iepazīstināja Somijas vēstnieci ar iniciatīvu veidot tieslietu mācību centru, ko atzinīgi vērtēja vēstniece. Kā arī tika pārrunāta investīciju vide, ka vitāli svarīgi ir veidot drošu investīciju vidi un nodrošināt investīciju aizsardzību.

Sarunas noslēgumā tika uzsvērta sinerģijas efekta nepieciešamība starp Latviju un Somiju, pārrunājot turpmākas sadarbības iespējas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI