DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
1
1

Valsts prezidents: Mēs varam būt lepni, ka Latvijā šajās dienās tiek apspriestas un veidotas jaunas tiesību idejas vienotai Eiropai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits šodien ar referātu piedalījās Satversmes tiesas un Eiropas Savienības Tiesas divu dienu konferencē “ESavienoti daudzveidībā: starp kopīgām konstitucionālām tradīcijām un nacionālajām identitātēm”. Šī ir pirmā reize Eiropas Savienības vēsturē, kad vienkopus pulcējas tiesneši no Eiropas Savienības dalībvalstu konstitucionālajām tiesām un Eiropas Savienības Tiesas, lai dialoga ceļā rastu kopīgu izpratni par to, kā samērot Eiropas vienotības ideju ar dalībvalstu dažādajām konstitucionālajām tradīcijām un nacionālajām identitātēm.

Valsts prezidents, kurš pats aktīvi piedalījies šī notikuma veidošanā, vēl esot Eiropas Savienības Tiesas tiesneša amatā, uzsver: “Tas ir liels panākums, ka Latvija ir tā vieta, kura aizsāk šādu jaunu dalībvalstu konstitucionālo tiesu un Eiropas Savienības Tiesas dialogu. Mēs varam būt lepni, ka Latvija šobrīd ir tā vieta, kur apspriež un veido jaunas tiesību idejas vienotai Eiropai. Mēs kā nelielas tiesību sistēmas pārstāvji varam būt aktīvi un dot būtisku pienesumu kopējai Eiropas Savienības tiesību attīstībai.”

Satversmes tiesa, informējot par konferenci, atzīmē, ka pamattiesību aizsardzība ir joma, kurā dalībvalstu konstitucionālo tiesu un Eiropas Savienības Tiesas kompetences bieži saskaras. Tādēļ ir svarīgi diskutēt par to, kā samērot dalībvalstu daudzveidīgās nacionālās identitātes un konstitucionālās vērtības, vienlaikus garantējot Eiropas Savienības tiesību vienveidīgu interpretāciju un piemērošanu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI