DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Andris Pelšs Ziemeļvalstu un Baltijas valstu (NB8) sanāksmē uzsver situācijas nopietnību uz Baltkrievijas robežas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 2021. gada 31. augusta līdz 1. septembrim Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs piedalījās Baltijas valstu un Ziemeļvalstu (NB8) valsts sekretāru sanāksmē Helsinkos, Somijā, lai pārrunātu ārpolitikas aktualitātes pasaulē, Eiropā un reģionā.

Sanāksmē tika pievērsta uzmanība notikumu attīstībai Afganistānā, Austrumu kaimiņos, kā arī pārrunātas klimata politikas aktualitātes, jauno tehnoloģiju attīstība, sieviešu tiesību un iespēju veicināšana, sadarbība ANO un EDSO ietvaros.

Valsts sekretārs A. Pelšs ievadīja diskusiju par Austrumu kaimiņiem – Baltkrieviju un Ukrainu. A. Pelšs uzsvēra, ka situācija uz Baltkrievijas robežas saistībā ar nelegālo migrācijas plūsmu ir nopietna, un aicināja paust nosodījumu Baltkrievijas režīma hibrīduzbrukumam pret Latviju, Lietuvu un Poliju.

“Nepieciešama mūsu vienota un spēcīga politiskā nostāja iepretim Baltkrievijas režīma prettiesiskajām darbībām, jo runājam par kopīgas ES ārējās robežas aizsardzību. Kopā ar starptautiskajiem partneriem mums jāturpina izdarīt spiedienu uz Baltkrievijas režīmu, lai tas uzņemtos atbildību par notiekošo, un vienlaikus jārunā ar Eiropas un transatlantiskajiem partneriem par tālākām sankcijām,” tā valsts sekretārs.

A. Pelšs uzsvēra Baltijas un Ziemeļvalstu nozīmīgo lomu, atbalstot Austrumu partnerības valstis demokrātijas stiprināšanā, un atzīmēja gaidāmā Austrumu partnerības samita nozīmi reģiona stabilitātē. Klātesošie bija vienisprātis, ka samita kontekstā jārod veids, kā iesaistīt Baltkrievijas pilsonisko sabiedrību. 

Sanāksmes noslēgumā Baltijas valstu un Ziemeļvalstu kolēģi apmeklēja Eiropas izcilības centru cīņai ar hibrīddraudiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI