DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. augustā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Valdība lemj saimniecisko pakalpojumu sniegšanā saglabāt esošos nosacījumus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru kabinets š.g. 31. augusta sēdē lēma saglabāt līdzšinējos drošas darbības nosacījumus vairāku saimniecisko pakalpojumu sniegšanā, kaut saslimstība ar Covid-19 sabiedrībā šobrīd pieaug.

Kā zināms, Ministru kabineta 2020. gada 9. jūnija noteikumos Nr. 360 ”Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai” noteikti drošības pasākumi, kas stātos spēkā brīdī, kad 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotājiem pārsniedz 120.

Apstiprinot grozījumus Ministru kabineta 2020. gada 9. jūnija noteikumos Nr. 360 ”Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”,  valdība lēma saglabāt līdzšinējos drošas darbības nosacījumus vairāku saimniecisko pakalpojumu sniegšanā, kaut saslimstība ar Covid-19 sabiedrībā šobrīd pieaug un jau sasniegusi brīdi, kad 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotājiem pārsniedz 120.

Tas nozīmē, ka arī turpmāk lielākajā daļā saimniecisko pakalpojumu sniegšanas vietās (t.sk. skaistumkopšanas, labsajūtas, foto, psihologa u. tml.) vienai personai tiek nodrošināti ne mazāk kā 10 m2 no pieejamās telpas platības, savukārt tirdzniecībā – 15 m2 uz vienu apmeklētāju. Pakalpojuma sniegšanas vietās, t.sk. tirdzniecības vietās, kur vienam apmeklētājam publiski pieejamā telpu platība ir mazāka par noteikto m apmēru, vienlaikus var atrasties tikai viens apmeklētājs.

Tāpat sabiedriskajā ēdināšanā arī turpmāk spēkā būs līdzšinējie nosacījumi - iekštelpās pie viena galdiņa atrodas ne vairāk kā 10 pilngadīgas personas (ar vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikātu), neskaitot nepilngadīgus bērnus (bet ne vairāk kā 20 personas kopā); savukārt ārtelpās pie viena galdiņa atrodas ne vairāk kā 20 pilngadīgas personas, neskaitot nepilngadīgus bērnus (bet ne vairāk kā 30 personas kopā).

Vienlaikus atgādinām, ka drošam tirdzniecības, skaistumkopšanas un citu pakalpojumu sniegšanas procesam šobrīd īpaši svarīgi ir ievērot 2 metru distanci gan starp pakalpojuma sniedzējiem un klientiem, visiem lietot sejas aizsargmaskas un regulāri izmantot dezinfekcijas līdzekļus gan roku higiēnai, gan telpu, virsmu un inventāra dezinfekcijai.

Detalizēti ar šodien apstiprinātajiem grozījumiem Ministru kabineta 2020. gada 9. jūnija noteikumos Nr. 360 ”Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai” var iepazīties Ministru kabineta tīmekļa vietnē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI