DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. augustā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija aiztur divus vīriešus un vienu sievieti saistībā ar mājlopu iespējamu piesavināšanos

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes 2. nodaļas amatpersonas aizturējušas trīs personas saistībā ar iespējamu mājlopu piesavināšanos, kas izdarīta lielā apmērā. Divām personām tiesa piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu. Valsts policija aicina atsaukties personas, kas cietušas no šāda veida nozieguma, proti, nodevušas mājlopus uzņēmumam, bet pretī nav saņēmušas samaksu.

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes 2. nodaļas lietvedībā atrodas kriminālprocess, kas uzsākts šā gada jūlijā - par iespējamu piesavināšanos, kas izdarīta lielā apmērā. Vairāku mēnešu garumā Latvijā dibināts uzņēmums pieņēma no Latvijas zemniekiem dzīvus lopus, apsolot izdevīgu samaksu. Rezultātā lopi no Latvijas zemniekiem tika paņemti, taču samaksa par tiem netika veikta, kā arī paši lopi zemniekiem netika atgriezti. Cietušās personas joprojām tiek apzinātas.

Kriminālprocesa ietvaros tika aizturētas trīs personas – dzimušas 1971., 1989. un 1993. gadā, kā arī veiktas vairākas tiesas sankcionētas kratīšanas. Divām no aizturētajām personām tiesa piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu. Tāpat kriminālprocesā ir uzlikti vairāki aresti.

Par šo gadījumu ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 179. panta trešā daļas –  par piesavināšanos, ja tā izdarīta lielā apmērā. Par šādu noziedzīgu nodarījumu likumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Valsts policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka šādā veidā varētu būt apkrāptas vairākas personas, tāpēc tiek aicināti atsaukties visi cietušie. Informēt policiju iespējams zvanot pa tālruņa numuru 110. Tāpat ir iespējams sniegt informāciju, kā arī rakstisku iesniegumu, rakstot uz e-pastu enap@vp.gov.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI