DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. augustā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pērnavā norisinājās Baltijas valstu ugunsdzēsības un glābšanas dienestu ģenerāldirektoru sanāksme

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

30. un 31. augustā Igaunijas pilsētā Pērnavā norisinājās ikgadējā Baltijas valstu ugunsdzēsības un glābšanas dienestu ģenerāldirektoru sanāksme, kuras laikā tika parakstīti savstarpējās sadarbības līgumi. Sanāksmē piedalījās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieks ģenerālis Oskars Āboliņš, Igaunijas Glābšanas pārvaldes direktors Kuno Tammearu un Lietuvas Iekšlietu ministrijas Ugunsdzēsības un glābšanas departamenta direktors Sauļus Greičus.

Balstoties uz 2017. gada 23. novembrī Viļņā parakstītā Latvijas Republikas valdības, Igaunijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības nolīgumu par sadarbību katastrofu novēršanas, gatavības un reaģēšanas jomā, tika parakstīts trīspusējais Sadarbības līgums starp Latvijas Republikas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Igaunijas Glābšanas pārvaldi un Lietuvas Republikas Iekšlietu ministrijas Ugunsdzēsības un glābšanas departamentu. Šis līgums nosaka praktiskās sadarbības izveidošanu un attīstīšanu katastrofu novēršanas, gatavības, reaģēšanas, agrīnās brīdināšanas un palīdzības jomās.

Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likums nosaka VUGD tiesības sniegt palīdzību ugunsgrēku dzēšanā un glābšanas darbu veikšanā pēc to valstu ugunsdzēsības un glābšanas dienestu lūguma, ar kurām Latvijas Republikai ir sauszemes robeža, iesaistot savus resursus ne ilgāk kā 24 stundas pēc lūguma saņemšanas, ja iestāde vienlaikus saglabā spēju veikt savus pienākumus Latvijas Republikas teritorijā. Ņemot vērā veiksmīgo ugunsgrēku dzēšanas un glābšanas darbu veikšanas sadarbību Latvijas-Igaunijas pierobežā, tika atjaunots divpusējais Operatīvās sadarbības līgums starp Latvijas Republikas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu un Igaunijas Glābšanas pārvaldi. Līguma ietvaros puses apņēmās kopīgi veikt pasākumus, lai nodrošinātu palīdzības sniegšanu un sadarbību pārrobežu ugunsgrēku dzēšanas un glābšanas darbos, to skaitā precizējot savstarpējo procedūru un šādu darbu veikšanai izpildāmos sadarbības plānus.

Sanāksmes gaitā tika pārrunātas arī  aktualitātes ugunsdzēsības sporta jomā, kā arī Covid-19 radītie izaicinājumi dienestos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI