DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. augustā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Dagmāra Beitnere-Le Galla: Latvija gatava dalīties pieredzē ar Namībiju, it īpaši informācijas tehnoloģijas jomā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvija ir gatava dalīties savā pieredzē, un esam atvērti sadarbībai gan ekonomikā, gan informācijas tehnoloģijas jomā, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, pirmdien, 30.augustā, tiekoties ar Namībijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Čārlzu Bernartu Džosobu (Charles Bernardt Josob). Vēstnieks Saeimas namā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētājas biedre akcentēja parlamentārās sadarbības aktivizēšanu starp abām valstīm, kā arī izcēla Latvijas parlamenta darbu pandēmijas apstākļos e-Saeimas vidē, mūsu ātro internetu un informācijas tehnoloģijas industrijas stiprās puses.

Tikšanās laikā puses bija vienisprātis, ka Latviju un Namībiju saista kopīgas vērtības, tostarp demokrātijas un vides jautājumos. Puses uzsvēra demokrātijas izaicinājumus, izceļot pasaules un cilvēku ātro dzīves tempu, kas vienlaikus var novest pie globālām klimata pārmaiņām. Vēstnieks sarunā akcentēja, ka klimata pārmaiņas valstīm jārisina kopīgi, un Namībiju uztrauc pieaugošais dabas piesārņojums.

D.Beitnere-Le Galla un vēstnieks arī pārrunāja abu valstu sadarbību starptautiskajās organizācijās, tai skaitā Latvijas kandidatūru Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes vēlēšanās 2025.gadā.

Tāpat tikšanās laikā puses pārrunāja katras valsts pieredzi cīņā pret Covid-19 pandēmiju.

Č.B.Džosobs ir ceturtais Latvijā akreditētais Namībijas vēstnieks ar rezidenci Helsinkos, Somijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI