DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. augustā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Sociālo pakalpojumu sniedzēji aicināti dot vērtējumu platformai “Aprūpes prasmju uzlabotājs”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Zemgales plānošanas regions sadarbībā ar partneriem no Lielbritānijas, Zviedrijas, Rumānijas un Spānijas izstrādā informatīvu apmācību platformu “Aprūpes prasmju uzlabotājs” (Care Skill Escalator/ CASE)  https://dementialearning.eu/, kur latviešu valodā pieejama informācija par deviņām tēmām, kas saistītas ar demenci slimojošu cilvēku aprūpi. Šobrīd platforma ir tās pilotēšanas fāzē, un sociālo pakalpojumu sniedzēji senioriem ar demenci aicināti to apmeklēt un sniegt savu vērtējumu.

Zemgales plānošanas reģiona ārējā eksperte Margarita Rupenheite, ārste ar ilggadēju pieredzi māsu un aprūpētāju apmācībā demences pacientu aprūpē, raksta: “Demences pacientu aprūpes nodrošināšana ir ļoti aktuāla problēma Latvijā, „Aprūpes prasmju uzlabotājs” (Care Skill Escalator/ CASE) materiāls ir ļoti vērtīgs, interesants un izglītojošs. Tas piemērots gan aprūpes iestāžu personāla izglītošanai, gan neformālās aprūpes veicēju informēšanai un zināšanu apgūšanai.” Viņa norāda, ka materiālā veiksmīgi izveidotas nodaļas par visām galvenajām ar demenci saistītajām problēmām. Aprūpes veicēji var mācīties patstāvīgi tālmācības formā, pārdomāt un emocionāli izjust savas problēmas, pārdzīvojumus izprast daudzas norises, sevi un demences pacientu, kā arī uzzināt citu aprūpes procesā nepieciešamu informāciju.

Lai apmācību platformu pilnveidotu, sociālo pakalpojumu sniedzēji senioriem ar demenci aicināti iesaistīties pilotēšanas jeb testēšanas procesā un sniegt savus komentārus platformas vietnē  https://dementialearning.eu/feedback vai rakstot uz e-pastu ieva.zeiferte@zpr.gov.lv.

Projekts “Aprūpes prasmju uzlabotājs” (Care Skill Escalator/ CASE) no 2019. gada septembra līdz 2022. gada augustam tiek īstenots ar ERASMUS+ Stratēģiskās partnerības programmas 2014.-2020. gadam atbalstu. Projekta vadošais partneris ir Pētījumu un Attīstības centrs, Linčepingas pašvaldībā Zviedrijā, un tā kopējais budžets ir 344 290 eiro, savukārt ZPR budžets: 43 002 eiro.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI