DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. augustā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Valsts meža dienests iegādājies piecus kvadriciklus, kas palīdzēs dzēst meža ugunsgrēkus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts meža dienests iegādājies piecus kvadriciklus, kas ir nozīmīgs papildinājums meža uguns apsardzības nodrošināšanai. Kopumā dienestam ir 10 šādi transportlīdzekļi, kas ļauj pārvietoties pa purviem un bezceļa apstākļos, kā arī apzināt situāciju lielu meža ugunsgrēku gadījumos.

Meža ugunsdzēsībai paredzētos kvadriciklus Polaris Ranger 1000 XP saņēmušas piecas Valsts meža dienesta (VMD) virsmežniecības – Centrālvidzemes, Ziemeļvidzemes, Sēlijas, Austrumlatgales un Dienvidkurzemes. Pārējās virsmežniecības kvadriciklus saņēma 2019. un 2020. gadā, VMD kopumā ir 10 šādas tehnikas vienības.

“Iepriekš iegādātie kvadricikli sevi ir pierādījuši meža ugunsdzēsības darbos. Tie ir neaizstājami gadījumos, kad ugunsdzēsības inventārs jānogādā purvos vai bezceļa apstākļos. Kvadriciklus izmantojam arī operatīvai situācijas apzināšanai lielu meža ugunsgrēku gadījumos, kā tas šogad bija, piemēram, ugunsgrēkā īpaši aizsargājamā dabas teritorijā “Lielais un Pemmes purvs”,” saka VMD Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis.

2021. gadā VMD ir atklājis un dzēsis 433 meža ugunsgrēkus, kopējā uguns skartā platība ir aptuveni 503 ha, no tiem 115 ha ir jaunaudzes. Lielākais šī gada ugunsgrēks izcēlās 26. jūlijā īpaši aizsargājamā dabas teritorijā “Lielais un Pemmes purvs”, ugunsgrēkā izdega 180 ha liela platība.

Šobrīd vēl turpinās ugunsnedrošais laikposms, tāpēc, ikvienam atrodoties mežā, jāievēro noteiktās ugunsdrošības prasības, piemēram, kurināt ugunskurus tikai īpaši ierīkotās vietās, nebraukt ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem pa mežu un purvu ārpus ceļiem. Par ugunsnedrošā laikposma nobeigumu VMD lems, balstoties uz hidrometeoroloģisko prognozi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI