DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. augustā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Aicinām skolotājus dabā iepazīt jauno metodisko līdzekli "Meža izziņas mugursoma"

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Uzsākot jauno mācību gadu, skolotājiem ir iespēja līdz pat 3. septembrim pieteikties tālākizglītības kursiem, kas 1. oktobrī notiks mežā. Praktiski darbojoties un veicot lauka pētījumus, kursu dalībnieki dabā iepazīs jauno metodisko līdzekli "Meža izziņas mugursoma", ko šogad izveidojuši AS “Latvijas valsts meži” (LVM) eksperti kopā ar LU Starpnozaru izglītības inovāciju centra (SIIC) profesionāļiem.  

“Mācīšanās dabā veicina kompetenču izglītību un skolas saikni ar reālo dzīvi. To pierāda “Meža izziņas mugursoma”, kas palīdz klasēm veikt izglītojošus pārgājienus dabā atbilstoši “Skola 2030” dabaszinību mācību programmai,” pārliecināts ir LU SIIC dabaszinātņu eksperts Uldis Dzērve. Viņu papildina LU SIIC ģeogrāfijas mācību priekšmeta eksperts Ģirts Burgmanis: “Mežs var kļūt par mācību vidi, kas rosina skolas īstenot starpdisciplināru pētniecības procesu. “Meža izziņas mugursoma” atbalsta skolotājus kopā ar klasi veikt lauka pētījumus un sasniegt kompleksu rezultātu gan dabaszinātņu un matemātikas, gan citās jomās.”

Meža izziņas mugursomu atklāj šeit

Atbilstoši jaunajam mācību līdzeklim veidotas arī LVM Meža ekspedīcijas – jau septembrī vairāki tūkstoši Latvijas 6. klašu skolēni dosies mācīties mežā. Turklāt “Meža izziņas mugursoma” dos iespēju ikvienam arī patstāvīgi organizēt savu meža ekspedīciju, izmantojot materiālā iekļautās pārgājienu darba lapas skolēniem un metodiskās norādes skolotājiem.

Mugursomas uzdevumi par ilgtspējīgu meža apsaimniekošanas ciklu visvairāk noderēs 5.-6. klasēm, tomēr tie pielāgojami arī citām vecuma grupām. LVM Komunikācijas projektu vadītāja Līga Abizāre uzsver: “Latvijas meži skolām un ikvienam interesantam ir vieta, kur mācīties augt. Tādējādi “Meža izziņas mugursoma” noderēs izzinošai atpūtai dabā, lai savām acīm atklātu ilgtspējīgu meža atjaunošanas ciklu.”

Klātienes kursos par jauno metodisko līdzekli aicināti piedalīties dabaszinību skolotāji, kam ir sadarbspējīgs Covid-19 sertifikāts par vakcināciju vai izslimošanu.

Pieteikšanās kursiem vietnē www.lvm.lv/talakizglitiba

LVM piedāvā tālākizglītības kursus pedagogiem, kurus saista meža integrācija mācību procesā. Vienas dienas - 12 stundu (A) kursi “Pedagogu profesionālās kompetences pilnveide vides izglītībā par ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu” ir saskaņoti ar LR Izglītības un zinātnes ministriju un tiek veidoti sadarbībā ar LU Starpnozaru izglītības inovāciju centru (LU SIIC), kā arī Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūta Tālākizglītības centru. Kursi ir bez maksas, bet, lai iegūtu 12 stundu kursu apliecību, skolotājiem būs jāveic materiāla aprobācija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI